Teknoloji

Apple Mac Pro’nun çıkış tarihini açıkladı

apple mac pro ve x pro display

Mac Pro, geçtiğimiz haziran ayında gözler önüne çıkmıştı. Apple, güçlü masaüstü bilgisayarının satışa sunulacağı tarih konusunda ise şimdiye kadar somut bir bilgi vermemişti. Ancak bu durum, şirket tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamayla değişti.

Apple’dan gönderilen açıklamada, Mac Pro’nun aralık ayı itibarıyla raflardaki yerini alacağı belirtildi. Güçlü masaüstü bilgisayar, ABD’de 5999 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. Bu parayı ödeyenler; sekiz çekirdekli 3.5 GHz Intel Xeon işlemci, Radeon Pro 580X GPU, 32 GB RAM ve 256 GB SSD depolama alanından oluşan bir donanıma sahip olacak.

Müşterilerin siparişlerini özelleştirmesi mümkün olsa da, yapılacak yükseltmelerin nasıl fiyatlandırılacağı şu an için bilinmiyor. Apple’dan The Verge sitesine yapılan açıklamaya göre, Mac Pro’ya 8 TB SSD yerleştirmek de mümkün olacak. Bu ekleme için oldukça yüksek bir meblağın ödenmesi muhtemel görünüyor.

Mac Pro Türkiye’de ne zaman satışa sunulacak?

Apple’dan yapılan açıklamaya göre, Mac Pro’nun Final Cut Pro üzerinde eş zamanlı olarak altı 8K çözünürlüklü akışı yönetmesi mümkün olacak. Bunun için gerekli donanım koşullarının ne olduğu konusunda ise bilgi verilmedi.

Mac Pro’nun Türkiye’de hangi fiyatlar karşılığında, ne zaman satışa sunulacağı şu an için belirsizliğini koruyor. Apple’ın Türkiye sitesinde, Mac Pro’nun sonbaharda piyasaya sürüleceği bilgisi yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER