Teknoloji

LulzSec Bethesda Softworks ve ABD Senatosuna saldırdı

LulzSec adlı hacker grubu sitelere, kişisel bilgileri çalmaktan çok eğlence vey site sahiplerini utandırmak amacıyla saldıran bir grup. Bu grup aralarında Sony, PBS, CodeMasters gibi çeşitli kuruluş ve organizasyonların web sitelerine veya sunucularına gerçekleştirdiği saldırılarla gündemdeydi. Grubun son hedefi ise Bethesda Softworks adlı bir oyun geliştirici şirketiyle ABD Senatosu oldu.

LulzSec, Bethesda Softworks’ün sunucularına denial-of-service saldırısı düzenledi ve bu saldırının sonucunda sitenin sunucularına yönetici haklarıyla giriş yapabileceği bir açık elde etti. Bunun ardınan şirketin tüm kaynak kodunu ve veritabanı şifrelerini elde eden grup bu durumu kod paylaşım sitesi Pastebin üzerinden duyurdu.

Daha önce Twitter üzerinden geçilen bir mesajda, LulzSec’in bu şirkete ait sunuculara aylar önce saldırdığı ancak verileri saklı tutuğu kaydedildi. Görünüşe göre, LulzSec’in üyeleri oyun geliştirme şirketinin hayranı olma özelliği taşıyor ve bu şirketin oldukça beğenilen Skyrim oyununu geliştirme çalışmalarını hızlandırmasını istiyor.

Bu arada, LulzSec tayfası ABD Senatosu’nun web sitesine de bir saldırı düzenledi. Geçtiğimiz cuma günüyse hacker grubu, porno sitesi pron.com’a kayıtlı olan 26 bin kullanıcının e-posta adreslerini ve şifrelerini yayınladı, özellikle .gov ve .mil uzantılı kişileri öne çıkardı.

İlgili – CNET

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER