Teknoloji

YouTube dizisi Lonelygirl15 geri dönüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lonelygirl15-170616YouTube üzerindeki ilk web dizisi olan Lonelygirl15, 16 Haziran 2016’da onuncu yaşını kutladı. Dizinin yapımcıları, bu özel günü kutlamak adına sekiz yılın ardından ilk kez bir video yayınladı. Günümüzde “web dizisi” ve “viral video” gibi kavramlar herkese tanıdık gelse de, 2006’da bu kavramlar henüz ortaya çıkmamıştı. O dönemde yıldızı yeni yeni parlayan bir video paylaşım sitesi olan YouTube’un büyümesine Lonelygirl15 hatırı sayılır bir katkı sağlamıştı.

Dizi, Bree adındaki bir genç kızın her gün yaşadıklarını anlattığı bir vlog gibi başlamış, ancak bir süre sonra videoların bir senaryo dahilinde hazırlandığı ve Bree’yi Jessica Rose isimli bir aktristin canlandırdığı ortaya çıkmıştı.

Bu durum dizinin popülaritesini daha da artırmış ve dizinin yapımcıları YouTube üzerinden para kazanılabileceğini dünyaya göstermişti.

Lonelygirl15 yeni mecraları da kullanacak

Paylaşılan yeni video “Lonelygirl15’e ne oldu?” adını taşıyor. Bree, iki dakikalık videoda gizemli bir seremoni için seçilmiş olmasından bahsediyor. Yapım ekibi tarafından Forbes’a yapılan açıklamaya göre, söz konusu video yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor. Ekip, dizinin onuncu yılını eski izleyicileri yeniden harekete geçirme ve günümüzün gençlerini kazanmak için bir fırsat olarak görüyor. Günümüzün popüler mecraları Facebook, Snapchat ve Periscope da Lonelygirl 15’in yeni maceralarına ev sahipliği yapacak.

İLGİLİ HABERLER