Ulaşım

Londra Heathrow Havalimanı’nda da küçük bir drone krizi yaşandı

londra heathrow

Londra Heathrow Havalimanı‘ndaki uçuşlar, dün kısa bir süreliğine drone korkusu nedeniyle askıya alındı. Havalimanı yönetimi tarafından Twitter aracılığıyla yapılan açıklamada, hava sahasında drone görüldüğüne dair şüpheler nedeniyle kalkışların geçici olarak askıya alındığı ve emniyet güçleriyle ortak bir çalışma yürütüldüğü belirtildi. Açıklamada yaşananlardan dolayı yolculardan özür de dilendi.

Londra‘nın ikinci büyük havalimanı olan Gatwick Havalimanı‘nda da geçtiğimiz yılın sonlarında drone krizi nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşanmıştı. Hava sahasına giren ve bir türlü yakalanamayan bir drone yüzünden havalimanındaki trafik yaklaşık iki gün boyunca sekteye uğramıştı. Soruşturmanın ardından iki kişi gözaltına alınsa da, herhangi bir suçlama olmadan serbest bırakılmışlardı.

Bu olayın ardından Heathrow’a da İsrail yapımı bir drone savunma sistemi kurulmuştu.

Londra Heathrow Havalimanı’nda yaşanan drone krizi fazla uzun sürmedi. İlk açıklamanın üzerinden 1 saat geçmeden yapılan ikinci açıklamada havalimanındaki trafiğin yeniden açıldığı belirtildi. Havalimanı yönetimi, olaya ilişkin incelemenin polis ve Hava Trafiği Kontrolü’yle birlikte sürdürüldüğünün de altını çizdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER