Teknoloji

Logitech, Blue mikrofon markasını Logitech G’ye taşıyor

logitech blue

Teknoloji devi Logitech, popüler Blue mikrofon markasını kaldırarak ürünlerini Logitech G oyun markası altında sunma kararı aldı. Şirket, Blue ismini sadece “teknolojilerimizi tanımlamak için” kullanacağını açıkladı. Logitech’in web sitesindeki “markalar” bölümünden Blue çıkarıldı ve Bluemic.com domain adı artık Logitech’e yönlendiriliyor. Yeti, Snowball ve diğer tüm Blue ürünleri artık sadece Logitech’in web sitesinin G bölümünde bulunuyor.

Şirket, ayrıca Astro adı verilen yüksek kaliteli oyun kulaklıklarını, mikserlerini ve diğer ekipmanlarını da Logitech G’ye taşıdı, ancak Astro markasını koruyacak. Şirket, “Astro markası, Logitech G markası altında premium konsol ses ürünleri serisi olarak yaşamaya devam edecek. ASTRO hakkında daha fazla bilgi ve topluluğumuzun çok heyecanlanacağını düşündüğümüz bir lansman için takipte kalın” ifadelerini kullanarak Reddit’teki bir SSS’de açıklamada bulundu.

Logitech ve Blue: Teknoloji Sentezi

Logitech, Blue markasını ortadan kaldırabileceğine dair zaten bir ipucu vermişti. Geçtiğimiz yılın sonunda Blue Sona adlı streaming mikrofonu Logitech G altında piyasaya sürmüştü. Ayrıca, Yeti mikrofonun açıklamasını bir süre önce değiştirdi ve onu Blue VO!CE teknolojisiyle Yeti mikrofonu olarak tanımladı.

Logitech, Blue’yu 2018 yılında 117 milyon dolara satın almıştı. Ancak Blue Microphones’ın, podcast, streaming ve diğer alanlarda çok saygı gören bir marka olmasının yanı sıra, beklenenden daha uzun bir geçmişi var. Blue (Baltic Latvian Universal Electronics anlamına gelir), streaming ürünler geliştirmeye başlamadan önce “Bottle” mikrofonu yaratmıştı. Streaming ses için tasarlanmış ilk mikrofonları Snowball, hala Logitech’te 50 dolarlık Snowball Ice olarak satışta.

Blue markasının kendi markasının lehine ortadan kaldırılmasının tuhaf bir seçim olduğu düşünülüyor, çünkü Logitech markası Blue’dan daha az prestijli görülüyor. Şirket, tüm Logitech G ürünleriyle “daha derin bir entegrasyon” vaat ediyor ve bunları “tek bir yerden” yapılandırabileceğinizi belirtiyor. Bu yer muhtemelen G HUB uygulamasıdır. Eğer plan bu ise, Logitech’in Reddit’teki SSS gönderisine gelen yorumlarda belirtildiği gibi bu uygulama ile ilgili eleştirilere de yanıt vermesi gerekebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER