Teknoloji

Logitech Blue Microphones’u 117 milyon dolar karşılığında satın alıyor

logitech blue microphonesLogitech Blue Microphones’u satın almak için anlaşmaya vardığını açıkladı. Şirket bu satın alma sayesinde üst sınıf ses kayıt ürünleri pazarında kendisine yer açmak için önemli bir adım atmış oldu. Logitech’in bu satış için 117 milyon dolar ödeyeceği ve ödemenin tamamının nakit olarak yapılacağı belirtildi.

Blue Microphone’un ürün portföyünde Snowball ve Yeti gibi USB kondenser mikrofonlar bulunuyor. Bünyesinde Logitech G’nin yanı sıra  Astro Gaming, Jaybird ve Ultimate Ears gibi markaları barındıran şirket, ses teknolojileri konusunda tam teşekküllü bir portföye sahip olmuş gibi görünüyor.

Logitech tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Logitech için bu yeni bir alan. Ancak aynı zamanda o kadar da yeni değil. Oyuncular hâli hazırda yayınlarında Logitech G web kameralarını kullanıyor. İnsanlar her gün Logitech’in ürünlerini kullanarak arkadaşlarıyla ve aile üyeleriyle görüntülü olarak konuşuyor. Kurumsal hayatta ise ses ve video konusundaki bilgilerimizi, ofislerde gerçekleştirilen görüşmelerde sergiliyoruz. Blue’nun ve ürünlerinin portföyümüze katılması, büyük bir sinerji ve makul bir fırsat vadediyor.”

Logitech Blue Microphones ile bünyesine köklü bir şirketi dahil etmiş oldu. 1995’te kurulan Blue’nun portföyünde fiyatı 60 dolardan 4 bin doların üstüne kadar uzanan mikrofon seçenekleri bulunuyor. Logitech’in Blue’nun tecrübesini klavye ve fareleri kadar kaliteli mikrofonlar sunmak için kullanacağını görmek çok zor değil.

İLGİLİ HABERLER