Teknoloji

Logic Pro X’in yeni sürümü Mac Pro’nun gücünden yararlanıyor

apple mac pro

Apple profesyonel müzik yapım uygulaması Logic Pro X’in güncellenmiş versiyonunu çıkardı. Yazılım yeni Mac Pro’nun yeteneklerini gösterecek birtakım özellikler kazandı. Uygulamanın hızı artırılırken bir proje dosyasında desteklenebilen izlerin sayısında da büyük artış kaydedildi.

Bu Logic Pro X için önemli bir güncelleme. Çünkü stereo ses izleri, yazılım tabanlı enstrüman izleri ve ses kanalı için destekler her biri için 255’ten 1000’e çıkarıldı. Ayrıca artık 1000 harici MIDI parçası da destekleniyor. Diğer ses düzenleme araçları çoktan benzer destekleri kazanmıştı. Örneğin, Ableton sınırsız sayıda ses ve MIDI parçayı desteklerken, Pro Tools 512 ses kanalını destekliyordu. Şimdi Logic Pro X diğer alanlarda da bu araçları geride bırakıyor. Ek olarak, bu yeni Logic sürümü kanal şeridi başına 12 gönderimi destekliyor.

1000 ses veya enstrüman parçası desteği belki amatör yapımcılar için çok da anlamlı olmayabilir. Ancak TV yapımları, filmler veya video oyunları için müzik parçaları veya diğer sanatsal çalışmalar yapanlar için bu destek önemli olacaktır. Öte yandan bu tür bir destek sunmak Apple için yeni Mac Pro’nun yeteneklerini sergilemek açısından da güzel bir örnek ortaya çıkarıyor.

Apple, Logic Pro X’in bu yeni versiyonunun Mac Pro için özel olarak ayarlandığını söylüyor. Bu sayede daha karmaşık ve CPU gücü isteyen görevler yerine getirilebilecek. Örneğin, yeni Mac Pro ile Logic Pro X, önceki nesil Mac Pro’ya göre beş kat daha fazla sayıda gerçek zamanlı eklentiyi çalıştırabiliyor.

Tabii ki, Logic Pro X’in gücünden tam olarak yararlanmak isteyen yapımcıların öncelikle yurt dışı satış fiyatı 6 bin dolardan başlayan profesyonel makine Mac Pro’yu edinmeleri gerekiyor. Üstelik seçilen bileşenlerin niteliği ve gücü arttıkça fiyat da on binlerce doları bulabiliyor.

Bunun yanı sıra bir de 199.99 dolar ödeyerek Logic Pro X’in lisansını satın almak gerekiyor. Daha önceki versiyonlara sahip olanlar için yeni sürüm ücretsiz olarak sunuluyor.

Bu Logic Pro X sürümüyle birlikte gelen daha birçok yenilik bulunuyor. Bunların çoğu da performans ve hıza bağlı yenilikler. ?Sadece proje oynatımı için gerekli eklentileri yükle? adı verilen yeni bir proje ayarı, ağır parçaların yüklenme süresini azaltırken, bir parçayı dondurmak artık eklentilerini kaldırıyor. İçe veya dışa aktarma ayarlarından otomasyona, örnek manipülasyon sentezleyicisi Alchemy’ye kadar hemen her şeyin elden geçirildiği de belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER