Eğlence

Livestream’den makul HD canlı yayın çözümü: Broadcaster

İnternet üzerinden canlı video yayınları sırasında tercih edilen servislerden bir tanesi olan Livestream, canlı yayın sırasında bilgisayar ihtiyacını ortadan kaldıracak bir donanım tanıttı. Broadcaster olarak adlandırılan HD video kodlayıcısı ve yükleyicisi şirketin yeni New Livestream servisiyle birlikte çalışıyor ve sınırsız, reklamsız HD yayın çözümünü kitlelerle buluşturuyor. Broadcaster sayesinde etkinliklerin canlı yayınını yapmak için ihtiyacınız olan tek şey bir kamera, bir de internet bağlantısı olacak.

Kırmızı renkli küçük bir kutu şeklinde olan Livestream Broadcaster bir video kayıt ekipmanına takılıp etkinliklerin canlı yayınını yapmayı sağlıyor. Ayrıca bir masaüstü kodlayıcı olarak kullanmak da mümkün. Her iki şekilde de Broadcaster bilgisayara olan gereksinimi ortadan kaldırıyor. Canlı kayıtları anında H.264 video ve AAC sese dönüştüren bu cihaz Ethernet, WiFi veya 3G/4G USB modem yardımıyla Livestream platformuna görüntü akışı sağlıyor.

Livestream Broadcaster’ın kameralara bağlanması HDMI video girişi üzerinden olurken, mikrofon da cihaz üzerinde bulunan 3.5mm’lik ses jakına bağlanabiliyor. Livestream Broadcaster’ın fiyatı 495$. Piyasadaki rakipleriyle karşılaştırıldığında oldukça makul seviyede bir fiyata sahip olduğu belirtiliyor. Bu arada bu cihazı satın alanlara aylık 45 dolarlık ücrete sahip olan Livestream servisi de üç ay boyunca hediye ediliyor.

İlgili – Livestream

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER