Teknoloji

Microsoft Motorola’ya karşı açtığı patent davasını kazandı

Motorola ve Microsoft arasında ABD’de görülen patent davasında Motorola bir darbe daha yedi. Daha önce Motorola’nın sahip olduğu standart-temel patentlerin 4 milyar dolar değerinde olmadığına karar veren ABD’deki bir mahkeme, şimdi de Motorola’nın Microsoft’a Wi-Fi ve H.264 patentlerini lisanslarken adil ve makul davranma koşuluna uygun hareket etmediği hükmüne vardı. Mahkeme jürisi Motorola’nın Microsoft’a Almanya’daki satış yasağı davasından kaynaklı zararları karşılaması için 14 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi.

microsoft-logo-150113

Motorola geçtiğimiz yıl Almanya’da Xbox 360 ve Windows 7 gibi Microsoft ürünlerine satış yasağı getirmeyi başarmış, ancak ABD mahkemesi Motorola’nın bu kararı uygulamasını engellemişti. Bu engellemeye rağmen Microsoft’un satış yasağı kararından dolayı bir depoyu taşımak zorunda kaldığına dikkat çeken mahkeme, 14 milyon dolarlık tazminatın 11 milyon dolarlık kısmının bu depodan kaynaklandığını belirtti.

Microsoft’tan yapılan açıklamada bu kararın uygun fiyatlı ve uyumlu çalışabilen ürünler isteyen herkes için bir zafer olduğu ifade edilirken, jürinin ve diğer yetkili merciler tarafından alınan kararların Motorola’nın sahibi olan Google’a ”patentleri kötüye kullanmaya son ver” mesajını ilettiği dile getirildi. Motorola cephesiyse karardan duydukları üzüntüyü belirtirken, gereken itirazların yapılacağını açıkladı.

İlgili >> Reuters

İLGİLİ HABERLER