Teknoloji

Lionel Messi Huawei’nin küresel marka elçisi oldu

lionel messi huawei

Dünya futbolunun en büyük yıldızı olarak nitelenen FC Barcelona’nın Arjantinli oyuncusu Lionel Messi, Çinli telekomünikasyon devi Huawei’nin küresel marka elçisi oldu. Çeşitli medya kuruluşlarında Huawei’nin Messi’ye yıllık 8 milyon avro ödeyeceği iddia edilse de, şirketten kesin rakam konusunda bilgi verilmedi.

Huawei tarafından yapılan açıklamada, Messi ile gerçekleştirilen işbirliğinin şirketin muhteşemlik ortak paydasında buluştuğu kişi ve kurumlarla bir araya gelme arzusunu gösteren bir adım olduğunu ifade etti. Sadece başarıyı değil, meydan okumayı da arayanların daha iyi sonuçlara ulaştığına dikkat çeken Huawei, bu nedenle Lionel Messi’nin kendisi için mükemmel bir seçim olduğunu vurguladı.

Huawei ülkemizde Galatasaray’a forma sponsoru olmuştu. Şirket América, Santa Fe, Sporting Cristal, Arsenal, Atlético de Madrid ve AC Milan gibi takımlarla da işbirliğine gitmişti. Orta ve Doğu Avrupa’da ve İskandinavya’da marka elçisi olarak Bayern Münih’in golcüsü Robert Lewandowski ile çalışan Huawei, Şili’de ise Arsenal’in yıldızı Alexis Sanchez’i marka elçisi olarak ilan etmişti. Lionel Messi Huawei marka elçisi olarak tüm dünyada şirketin profilini yükseltmek adına çalışacak.

Huawei’nin akıllı telefon birimi yöneten Kevin Ho tarafından yapılan açıklamada, Lionel Messi’nin Avrupa, Latin Amerika ve Asya gibi önemli pazarlarda Huawei markasına katkı sağlayacağı belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER