Teknoloji

Artık tüm LinkedIn kullanıcıları sesli etkinlik başlatabilecek

linkedin

LinkedIn, Clubhouse’tan ilham alarak geliştirdiği canlı ses özelliklerini daha çok kullanıcıya açıyor. Şirket ilk başta sadece belli kullanıcılara sesli sohbet odası açma imkanını sunmuştu. Artık her kullanıcı bu imkandan faydalanabilecek.

Güncellemeyle birlikte platformun “içerik oluşturma modu” tüm kullanıcılara açılıyor. Böylelikle tüm kullanıcılar şirketin belirlediği “güvenilir ve profesyonel” içerik talimatlarına bağlı kalmak kaydıyla canlı sesli etkinlikler başlatabilecek. Şimdiye kadar sadece belli kullanıcılarına sesli etkinlik başlatma imkanı verilmişti. Ancak etkinliklere katılım konusunda bir sınırlama yoktu.

Clubhouse ve Twitter’da olduğu gibi, LinkedIn’de de sesli etkinlikler önceden programlanabilecek ve takipçilerle paylaşılabilecek. Şirketten yapılan açıklamada, ses özelliklerinin pek çok kişi tarafından ağlarını genişletmek için kullanıldığı belirtildi. Bir taraftan da videolu canlı etkinlikler üzerinde çalışan şirket, söz konusu özelliğin gelişi için tarih vermiş değil.

LinkedIn bu genişleme hamlesiyle “içerik oluşturucu odaklı” bir platform olma yönünde önemli bir adım atıyor. Şirketten verilen bilgiye göre, 10 milyondan fazla kişi içerik oluşturma modunu kullanıyor. Geçtiğimiz mart ayında bu sayı 5.5 milyon civarındaydı. Şirket artık içerik oluşturucularına kitlelerini genişletme konusunda daha aktif şekilde yardım ediyor. İçerik oluşturucularının profillerini artık başka sitelere gömmek de mümkün olacak. Böylelikle kullanıcılar LinkedIn’deki içeriklerinin tanıtımını farklı yerlerde de kolaylıkla yapabilecek.

İLGİLİ HABERLER