Teknoloji

LinkedIn profilleri yapay zekâ desteğiyle zenginleşecek

linkedin

LinkedIn üretici yapay zekâ furyasına katılan en yeni platform oldu. Şirket kullanıcılarına yapay zekâ destekli “yazım önerileri” ve iş tanımları sunuyor. Buna ek olarak, platforma yapay zekânın entegrasyonu için de yeni yollar aranıyor.

Yazım önerileri sayesinde kullanıcıların profillerini doldurmasının kolaylaşması hedefleniyor. Normalde doldurması “zahmetli” olarak görülen “hakkında” gibi bölümlere de bilgi eklenmesini hedefleyen şirket, “Geliştir” adını verdiği yeni aracıyla Premium abonelerine deneyimleri doğrultusunda yapay zekâ ile profil tanımı oluşturma imkanı sunuyor.

Şirket, ChatGPT’ye güç veren aynı OpenAI modellerini kullanan aracın “benzersiz sesinizi ve stilinizi” korumayı amaçladığını ve iş deneyiminiz ve becerilerinizin yanı sıra LinkedIn’in kendi “iç görülerinden” neyin iyi olacağına dair bilgi alacağını söylüyor. Yapay zekâ ile hazırlanan “Hakkında” bölümü için şirket tarafından paylaşılan örneğe bakıldığında gerçek bir insanın kaleminden çıkmış bir “tanıtma yazısı” görmek mümkün oluyor.

linkedin

Şirket bir taraftan da yapay zekâ tarafından yazılan iş tanımlarını test etmeye başlıyor. Bu özellik sayesinde platforma iş ilanı verenlerin görev adını, şirket adını ve birkaç basit bilgiyi girmesi yapay zekânın kapsamlı bir iş tanımı oluşturması için yeterli olacak.

Şirket, AI yazma özelliklerini nihai bir üründen çok bir başlangıç noktası olarak konumlandırıyor. Her iki özellikte de kullanıcıların doğruluğu kontrol etmek için yapay zekâ tarafından oluşturulan metni gözden geçirmesi ve düzenlemesi gerektiği belirtiliyor. Şirket, her iki özelliğin de sıkıcı yazma görevlerinden kurtulmak isteyenler için büyük bir zaman tasarrufu sağlayabileceğini söylüyor.

LinkedIn yapay zekâya olan ilgisini daha önce de göstermişti

LinkedIn üretici yapay zekâ konusuna ilgisini daha önce de göstermişti. Kısa süre önce duyurulan “işbirlikçi makaleler” isimli özellikte yapay zekâ ve şirketin uzmanları tarafından oluşturulan yazılar kullanıcılara sunuluyor. Buna ek olarak, platformun çevrimiçi ders kataloguna üretici yapay zekâ odaklı içerikler de ekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER