Teknoloji

LinkedIn uzun zamandır eksikliği hissedilen paylaşım planlama özelliğini sunuyor

linkedin

LinkedIn, kullanıcıların gönderileri daha sonra yayımlanmak üzere planlamasına olanak tanıyan yeni bir özellik sunuyor. Böylelikle nihayet sosyal medya dünyasının geri kalanına yetişmiş olacak. Matt Navarra adlı sosyal medya uzmanının belirttiğine göre, iş odaklı sosyal medya sitesi yeni bir aracı kullanıma sundu. Bazı kullanıcıların bu aracı Android veya web platformlarında çoktan kullanabildiği de belirtiliyor.

Bu araç, LinkedIn’i daha çok herkese açık bir sosyal medya merkezi olarak kullanan bireyler ve işletmeler için kullanışlı bir yenilik olacaktır. Gönderileri önceden hazırlamalarına ve istedikleri zaman, örneğin bir etkinlik veya ürün lansmanı sırasında yayına almalarına olanak sağlayacaktır.

Aynı türden özelliği daha önce sunan diğer sosyal medya platformlarına benzer şekilde, yeni özellik, bir LinkedIn gönderisinin yanında saat simgesi olarak görünüyor. Bu seçildiğinde, kullanıcılar gönderilerinin yayına girmesini istedikleri tarih ve saati seçebilecekler. Bu özellik bazı kullanıcılara çoktan sunulmuş olsa da, her LinkedIn kullanıcısına ulaşması için biraz daha zamanın geçmesi gerekecek gibi görünüyor.

linkedin paylaşım zamanlama

LinkedIn son zamanlarda art arda yeni özellikler kazanıyor

Site, kısa süre önce, sahte hesaplara ve botlara yönelik sıkı önlemlerin bir parçası olarak kullanıcıların gerçek profilleri doğrulamasına yardımcı olmak için daha fazla adım ekledi. Kullanıcılar artık, hesabın ne zaman oluşturulduğuna ve bilgilerinin en son ne zaman güncellendiğine ilişkin bilgileri de içeren yeni bir “Bu profil hakkında” bölümünde telefon numaralarıyla veya iş e-posta hesaplarıyla hesaplarını doğrulayabilirler.

Yakın zamanda kullanıma sunulan başka bir özellik de, nihayet kullanıcıların profillerine bir web sitesi bağlantısı eklemesine olanak tanımak oluyor. İçerik Oluşturucu Modu’nu etkinleştirenlere, profillerinin üst kısmına kullanıcı adlarının ve açıklamalarının altına ve takipçilerinin ve bağlantılarının üstüne bir bağlantı ekleme şansı veriliyor.

Bununla birlikte, yakın tarihli bir çalışmada daha zayıf bağlantıların (iş arkadaşların arasında olduğu gibi) dijital sektörlerde terfileri artırdığı, güçlü bağlantıların (arkadaşlar ve tanıdıklar) ise çok daha güçlü bir etkiye sahip olduğunun ortaya çıkmasının ardından, kullanıcılar yeni işler aramak için LinkedIn’i kullanırken dikkatli davranmak isteyebilirler.

Bu arada aynı çalışmada, bireyin daha az tanıdığı kişilerle bağlantı kurmasının da iş hareketliliğini artırdığı, ancak etkilerinin belirli bir noktadan sonra azaldığı gözlemlendi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER