Teknoloji

LinkedIn eski kişi aktarım aracını geri getirdi

linkedin

linkedin-logo-270715

LinkedIn geçen hafta pek çok kullanıcıyı memnun etmeyen bir özelliği kaldırmıştı. Kaldırılan o özellik kişilerinizi istediğiniz herhangi bir zamanda CSV dosyasına dışa aktarmaktı. Bu hamle kişilerini dışa aktarmak isteyen kullanıcıları tamamlanması 72 saate kadar varabilen bir arşivleme süreciyle baş başa bıraktı. Birçok LinkedIn kullanıcısı bu fikri sevmedi ve bu hamle önemli derecede ters tepti.

LinkedIn kullanıcıların gösterdiği tepkilere cevap verdi ve bu dışa aktarım özelliğini geri getirdi. Dışa aktarım aracı kullanıcıların kişileri CSV veya VCF dosyası olarak LinkedIn dışına taşınmasına izin verecek. Dışa aktarım özelliğinin geri gelmesiyle birlikte kişiler hızlı şekilde dışa aktarılabiliyor.

LinkedIn bu hızlı ve self-servis kişi aktarım aracını bu süreci kolaylaştırmak amacıyla kaldırmaya karar vermişti. Ne var ki, dışa aktarım aracının yeniden geri getirilmesinin duyurulmasıyla birlikte LinkedIn, amacının kullanıcı verilerini onlara dakikalar içinde sunmak olduğunu belirtti.

Eğer amaç kullanıcı deneyimini daha da basitleştirmek idiyse, tamamlanması üç güne varabilen bir süreci ön plana çıkarmak garip bir hamle gibi görünüyordu. LinkedIn geçen hafta çıkardığı dışa aktarım aracının işini günler yerine dakikalar içinde tamamlaması için çalıştığını kaydetti. Bu hedefe ulaşıldığında CSV üzerinden dışa aktarım aracının yeniden kapatılması söz konusu olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER