Teknoloji

Line kendi kripto parasıyla çıkartma ve web animasyonları satacak

Japon mesajlaşma uygulaması Line, daha fazla aktif kullanıcı çekmek ve korumak amacıyla kripto para işine giriyor. TechCrunch’ın haberine göre, Line’ın çıkardığı kripto para birimi Link adını taşıyor. Şirket ICO, yani başlangıç para arzı yapmak yerine belirli aktiviteleri yerine getiren kullanıcılara ücretsiz dijital para veriyor.

Line, dijital paraların uygulama üzerinde çıkartmalar, web animasyonları ve diğer servisleri satın almak için kullanılabileceğini kaydetti. Link, Line’ın geçtiğimiz haziran ayında çıkardığı kendi kripto para birimi değişim borsası Bitbox üzerinde de listelenecek.

Ödül sistemi kapsamında kullanıcılara 800 milyon adet dijital para çıkaran Line, bunun kullanıcıların uygulamada daha fazla vakit geçirmelerini sağlayacağını umuyor. Aynı zamanda 200 milyonluk para da rezervde tutuluyor.

line çıkartmalarıLine, hem kripto para değişim borsası hem de kendi dijital para birimi için yetkililerden onay beklediği ana vatanı Japonya’da sıkıntıya girecek gibi görünüyor. Bitbox, ABD veya Japonya’da kullanılmıyor. Link de Japonya’da ilk etapta kullanılamayacak gibi görünüyor. Link, dünyanın diğer bölgelerinde faaliyete geçerken, Japonya’daki kullanıcılar gelecekte kripto para ile değiş tokuş edilebilecek nitelikte, uygulama içi sanal puanları toplayacaklar.

Başlangıç para arzları, geçen yıldan bu yana ABD’de, SEC (Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) ve CFTC (ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu) tarafından yoğun inceleme altında tutuluyor. Birçok şirket, dolandırıcılık bağı bulunan birlikleri engellemeye; ücretsiz dijital paralar dağıtarak veya isme bağlı bir unsurla desteklenen varlık tabanlı dijital paralar çıkararak müşteri bağlılığını artırmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz yıl, Line’ın en büyük pazarlarından dördünde aktif kullanıcı sayısı düşüş gösterdi. Anlık mesajlaşma servisinin en büyük rakipleri arasında WhatsApp, WeChat ve Facebook Messenger bulunuyor.

Kodak da azalan ününü yeniden eski yerine koymak amacıyla geçen yıl kripto para birimi çıkarmıştı. Ancak dijital paraların değerinin düşmesi ve başlangıç para arzıyla ilgili yasal incelemeler Line’ın bu işe girişteki zamanlamasının pek de iyi olmadığını gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER