Teknoloji

Life Sciences Alphabet’in “L” harfini kaptı

google-akilli-lens-170114

Google, “çatı şirketi” veya “holding kimliği” olarak tanımlanabilecek Alphabet’de her harf için bir şirkete yer vermeyi planladığını daha önce duyurmuştu. Bu plan çerçevesinde “L” harfinin sahibi Google’ın akıllı kontakt lens projesini yürüten Life Sciences birimi oldu.

Akıllı kontakt lens projesi, üç yıl öncesinde Google X çatısı altında başlatılmıştı. Şirketin en ilginç projeleri arasında yer alan akıllı kontakt lensler, Google’ın beklemediği bir ilgi gördü. Bu şaşkınlığı Google kurucularından Sergey Brin de dile getirirken, Google akıllı kontakt lens projesini gerçek bir ürüne çevirmek için ünlü ilaç şirketi Novartis ile anlaşmaya varmıştı.

Akıllı kontakt lensler, havalı giyilebilir ürünlerden fazlasını temsil ediyor. Küçük bileşenler barındıran lensler, hem kandaki glikoz seviyesini ölçüyor hem de topladıkları verileri başka akıllı cihazlara ulaştırabiliyor. Bu lensler sayesinde kan şekeri ölçümünün şimdi olduğundan daha sorunsuz biçimde gerçekleştirilmesi amaçlanıyor. Brin, böylelikle hem Ar-Ge çalışmalarını geliştirmeyi hem de sağlık hizmetlerini daha proaktif kılmayı istediklerinin altını çizdi.

Akıllı lens projesinin sürdürüleceği Life Sciences şirketinin başında CEO unvanıyla Andy Conrad bulunacak. Organizasyon şemasında bazı değişiklikler olsa da, sağlık ve teknoloji arasındaki ilişkiyi artırma hedefinde bir değişiklik bulunmuyor. Life Sciences, önümüzdeki dönemde kendisiyle aynı doğrultuda çalışan şirketlerle de işbirliği yapmayı planlıyor. Ancak ilk etapta akıllı kontakt lensler Life Sciences’ın temel odak noktası olacak gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER