Teknoloji

LG’nin sihirli uzaktan kumandası Magic Remote yenilendi, sesli komut desteği gelişti

LG, akıllı TV’lerini ve bunun yanı sıra diğer video cihazlarını da kontrol etmek için farklı bir yol sunan, Sihirli Kumanda olarak Türkçeleştirebileceğimiz Magic Remote uzaktan kumandasını yeniledi. Yenilenen uzaktan kumanda artık sesli komutları da destekliyor. LG’nin Doğal Dil Tanıma yazılımı sayesinde Siri tarzı bir etkileşim kurulabiliyor. Siz Magic Remote üzerinden ne yapmak istediğinizi söyleyin, akıllı TV’niz onu yapsın.

Aslında Magic Remote’nin bir önceki versiyonu da temel ses komutlarını destekliyordu, ancak bunu biraz daha adımlaştırılmış şekilde gerçekleştiriyordu, önce kaynak için sorgulama yapmalı, daha sonra anahtar kelimeyi söylemeli ve sonrasında da sonuçlardan isabetli olanı seçmeliydiniz.

LG’nin yeni nesil Magic Remote uzaktan kumandası da hareket bazlı kontrolleri destekliyor. Ayrıca TV’nin kullanıcı arayüzünde basit bir şekilde gezinmeyi sağlayan imleç özelliği de mevcut. Uzaktan kumandayı havada sallayarak kanal değiştirebilir, üzerindeki tekerleği kullanarak kanal listelerinde hızlı bir şekilde gezinebilirsiniz. Arka aydınlatmalı butonların yer aldığı kumanda biraz daha küçülmüş, daha ergonomik olacak şekilde hatları kavisleştirilmiş. LG, kumandanın böylelikle daha kolay kullanılabilir bir hâl aldığının altını çiziyor.

LG bu yeni Magic Remote sihirli kumandayı üst sınıf Cinema Smart TV’lerine ekleyecek. Şirketin standart TV serisindeyse daha büyük boyutlara sahip ve arka aydınlatmalı tuşlar barındırmayan ikinci bir versiyon bulunacak. LG Magic Remote yukarıda belirttiğimiz gibi LG akıllı TV’lerin yanı sıra set üstü cihaz, DVR, Blu-ray oynatıcı, ev sinema sistemi ve diğer video cihazlarını da kumanda etmeye yarıyor.

İlgili >> LG

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER