Teknoloji

LG’den 2010 yılı sonuna kadar 20 farklı Android cep telefonu planı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

 

LG dünyanın üçüncü büyük cep telefonu üreticisi olmasına rağmen, konu genel olarak akıllı telefonlara gelince diğer şirketlerin epey bir gerisinde kalıyor.

Şu ana kadar LG, Android tabanlı 5 telefonun duyurusunu yaptı: LG GW620, LG Optimus GT540, LG Ally, LG Optimus LU2300 ve LG SU2300. HTC, Samsung ve Motorola, LG’den daha fazla Android tabanlı akıllı telefonlara sahip ve hepsi de en az bir adet yüksek seviye modele sahip. LU2300 ve SU2300 modelleri her ne kadar yüksek seviye modeller olsa da sadece Kore pazarına sunulduğu için global pazarda boy göstermiyor. LG Mobile’ın akıllı telefon pazarında kendini gösterememesi sonucunda da 2010 ilk çeyrek karı önceki seneye oranla yüzde 5 civarında düştü. 2009 başlarında yola Windows Mobile ile devam edeceğini açıklamasına rağmen hem WMP7 işletim sisteminin gecikmesi hem de Android telefonların yükselişi LG Mobile’ın planlarını değiştirdi.

Bunun sonucunda LG 2010 yılı sonuna kadar 20 Android tabanlı model üreterek akıllı telefon pazarını domine etmeyi planlıyor.

İlgili – Korea Times

İLGİLİ HABERLER