Teknoloji

LG Watch Urbane LTE satışlarını neden durdurduğuna dair ipucu verdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg-watch-urbane-lte-241115

LG bundan birkaç gün önce LG Watch Urbane akıllı saatinin ikinci nesil versiyonunu dolaşımdan kaldırdığını açıklamıştı. Bunun donanımla ilgili bir problem olduğu dile getirilmiş, ancak daha fazla detay verilmemişti. LG, ürünün piyasadan çekilmesine neden olan sorunun ekrandan kaynaklandığına dair ipucu verdi.

The Telegraph’a açıklama yapan LG, binlerce saatin üstünde, ağır koşullar altında süren agresif testler boyunca ekranın kendi belirlediği kalite standartlarını taşımadığını ve ürünün yaşam süresi boyunca şirketin sunmak istediği görüntü kalitesini sağlamasını olumsuz yönde etkileyebileceğine kanaat getirildiğini kaydetti.

“Ürünün yaşam süresi boyunca sunulan görüntü kalitesi” şeklindeki bir ibare görüntü donması veya yanığı şeklinde bir problemin olabileceğini akıllara getiriyor. The Telegraph LG’nin LG Watch Urbane LTE’de görüntü kalitesini düşürme ihtimali bulunan bir bileşen bulunduğunu doğruladığına da dikkat çekiyor.

Görüntü yanığı bir görüntünün ekranda uzun süre boyunca kalması neticesinde meydana geliyor. Ekranda belli belirsiz, hayalete benzer şekilde görüntü kalıyor. Her ne kadar Watch Urbane LTE’deki LED ekranlarda bu sorun az görünse de, LG yeni Urbane LTE saatinde yeni bir görüntü teknolojisi kullanıyordu. Bu durum yanığı da beraberinde getirmiş olabilir.

LG yaşanan durumun güvenlikle ilgili olmadığını dile getirdi. Bu nedenle arada geçen sürede satılan ürünlerin geri çağrılmasıyla ilgili bir durum şu an için söz konusu değil.

İLGİLİ HABERLER