Teknoloji

LG V40 ThinQ’da üçlü arka kamera ve neredeyse çerçevesiz ekran bulunabilir

lg g7 thinq
lg g7 thinq
LG G7 ThinQ

LG’nin en yeni amiral gemisi G7 ThinQ dün itibarıyla Türkiye’de satışa sunuldu. Görünüşe göre Güney Koreli elektronik devi şimdiden bir sonraki büyük akıllı telefonu için çalışmalarını sürdürüyor. Gelen son haberler üst sınıf V serisinin en son üyesinin 5 Ekim tarihinde tanıtılacağını işaret ediyor.

Cihazın beklenen duyuru tarihinin yanı sıra, LG V40 ThinQ olarak adlandırılması beklenen cihazın fotoğrafçılık yetenekleri hakkında bazı detaylar da ortaya çıktı. Aynı zamanda ön yüzü tamamen kaplayacak ekranla ilgili bazı ipuçları da mevcut.

Daha önce çıkan haberleri destekleyecek biçimde, V40 ThinQ’nun beklenen kamera özelliklerine Güney Koreli site ETNews‘in haberlerinde yer veriliyor. Bu telefonda 20 megapiksel ana, 16 megapiksel geniş açılı ve 13 megapiksel telefoto olmak üzere üçlü ana kamera sisteminin bulunacağı söyleniyor. Öte yandan telefonun önünde de üç boyutlu yüz tanıma yeteneklerine sahip ikili kamera kurulumu bulunacak.

Bunlara ek olarak, LG V40 ThinQ ekran-gövde oranını daha da yükseltecek. Ekranın cihazın ön yüzünün yüzde 90’ını kaplaması bekleniyor. Karşılaştıracak olursak, LG G7 ThinQ’nun ekranı telefonun ön yüzünün yüzde 83’lük bölümünü kaplıyor. iPhone X’da bu oran yüzde 82’yken, Galaxy S9’da ise yüzde 84 olarak kaydediliyor.

LG V30’da etkiletici bir OLED ekran bulunuyordu, ancak LG G7 ThinQ’da bunun yerine IPS LCD ekrana yer verilmişti. LG V40 ThinQ modelinde tercihin ne olacağını söylemek için henüz erken. Ancak LG’nin üst sınıf akıllı telefon serisinde iddialı olmak için OLED’e daha fazla önem vermesi de bir gerçek gibi görünüyor.

Tabii ki, bu haberde yer verilen detayların hiçbirisi doğrulanmadı. Daha fazlası için biraz daha zaman geçmesi gerekiyor. İlerleyen haftalarda, telefonun beklenen lansman tarihi yaklaştıkça, LG V40 ThinQ hakkında daha fazla detay elde etme imkanı bulacağız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER