Manşetler

LG V40 ThinQ beş kamerasıyla birlikte tanıtıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG, yeni bir akıllı telefon çıkaracağının doğrulamasını daha önce gerçekleştirmişti. O telefon nihayet tanıtıldı, LG V40 ThinQ karşımıza çıktı.

Bu yeni Android telefonla ilgili bilmeniz gereken en önemli ayrıntı, üç adet arka kamera barındırması. Bunların birlikte çalışabiliyor. Aynı zamanda iki adet de ön kamera var. 6.4 inçlik devasa OLED ekran da barındırıyor. LG’nin telefonu bu noktada Galaxy Note 9 ve iPhone Xs Max gibi büyük ekranlı telefonlarla rekabet ediyor.

Öncelikle kameralarla başlayalım, ne de olsa bunlar en fazla dikkat çeken unsurlar. Arkada 12 megapiksel, f/1.5, 1.4 mikron piksel boyutlu, böylelikle G7 ThinQ’dakinden yüzde 40 oranında daha büyük piksellere sahip olan bir ana kamera yer alıyor. Buna ek olarak G7 ThinQ’daki gibi 107 derecelik görüş açısına sahip olan, 16 megapiksel, f/1.9 süper geniş açılı kamera ve 12 megapiksel, f/2.4, 2x optik zum imkanı sunan telefoto/portre kamera bulunuyor.

Bu üç kamera birlikte “üçlü ön izleme” olarak adlandırılabilecek veya basit bir şekilde çekimin canlı ön izlemesini sunan bir özellik sunuyor. Böylelikle çekimlerden en iyisini seçip saklama imkanına sahip oluyorsunuz. Ya da “üçlü çekim” yaparak tek bir tuşa bastığınızda üç kameranın ayrı ayrı çekim yapmasını sağlayabilirsiniz. Bu üç kameranın çekimlerinden bir GIF animasyon oluşturuluyor.

LG G7 ThinQ‘nun kamerası gibi, V40 ThinQ‘nun kamerası da otomatik odaklama, renk doygunluğunu ayarlama, deklanşör hızı ve daha bunun gibi işler için yapay zekâdan yararlanıyor.

LG, “doğal, stüdyo, kontur, sahne ve sahne mono” gibi yeni aydınlatma efektleri de eklemiş. Aynı zamanda V40 ThinQ’da da Google Lens işlevi mevcut. Aynı zamanda Google Asistan için telefonun kenarına özel bir tuş yerleştirilmiş.

Ön tarafta ise LG, standart 8 megapiksel kameranın yanına 5 megapiksel selfie kamerası yerleştirmiş. Böylelikle telefonda toplamda 5 adet kamera kullanılabiliyor.

Bir diğer ilginç detay da, V40 ThinQ’nun 6.4 inçlik OLED paneli. Bu ekranda da çentik mevcut. Ekran parlaklığı 500-600 nit arasına çıkabiliyor. Bu da G7 ThinQ’daki “süper parlak” modun bulunmadığı anlamına geliyor.

LG V40 ThinQ’nun diğer özellikleri neler?

Diğer dikkat çekici özellikler arasında LG’nin simgesel özelliklerinden 32-bit Quad DAC ve G7 ThinQ’da ilk kez gördüğümüz Boom Box hoparlör de bulunuyor. Snapdragon 845, 6 GB RAM, 64 GB dahili hafıza ve microSD kart yuvası da diğer özellikler olarak sıralanıyor.

Telefonda kulaklık jakı, IP68 sertifikasıyla suya ve toza dayanıklı gövde, Qi kablosuz şarj desteği ve 3300 mAh kapasiteli pil de yer alıyor. Ne yazık ki, bu telefon Android Oreo yüklü olarak geliyor. Telefonun ne zaman Pie güncellemesi alacağı konusunda bir bilgi verilmedi.

LG V40 ThinQ 18 Ekim’den itibaren ABD’de satışa sunulacak. Telefonun fiyatı operatörden operatöre değişiklik gösteriyor. Fiyatlar genel olarak 900-980 dolar arasında gidip geliyor.

İLGİLİ HABERLER