Teknoloji

LG V40 ThinQ çıkışı için gerekli sertifikaları almaya başladı

lg v40 thinq

LG V40 ThinQ ile ilgili pek çok detay şimdiden gün yüzüne çıkmış durumda. Telefonun nihai tasarımı ve taşıdığı bileşenler şimdiden biliniyor. LG’nin cihazı hangi tarihte tanıtacağı konusunda ise somut bir işaret verilmemişti. Ancak internete sızan bir sertifika, telefonun resmiyet kazanmasının ve piyasaya çıkışının çok da uzak olmadığını gösteriyor.

Söz konusu sertifika akıllı telefon üreticileri, mobil operatörler ve test merkezleri tarafından kurulan Küresel Sertifika Forumu tarafından verildi. 6 Eylül tarihli sertifika, hem model numarası hem de kod adıyla LG V40 ThinQ modelini işaret ediyor. Cihazın LG Storm Plus olan kod adı, sertifikada ilginç bir şekilde telefonun resmi adı gibi gösteriliyor. Bunun LG’nin telefonun nihai ismini gizli tutmaya yönelik bir hamlesi olması muhtemel görünüyor.

Söz konusu sertifikada telefonun teknik özellikleri konusunda somut bilgiler verilmiyor. Sadece desteklenecek çoklu şebeke frekansları belgede görülüyor.

Daha önce çıkan haberlerde, LG’nin telefonu Samsung Galaxy Note 9’dan sonra ve Apple’ın yeni iPhone’larından önce piyasaya çıkaracağı belirtilmişti. Apple’ın yeni iPhone’larının çarşamba günkü tanıtımın ardından 21 Eylül itibarıyla yurt dışında satışa sunulması bekleniyor. Bu da V40 ThinQ için LG’nin önünde fazla bir zaman kalmadığını gösteriyor.

Takvimin bu kadar sıkışık olması, söz konusu ihtimalin gerçek olma ihtimalini aşağıya çekiyor. Bu nedenle LG V40 ThinQ tanıtımı için en kuvvetli ihtimal olarak daha önceki sızıntılarda görülen 16 Kasım tarihi öne çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER