Teknoloji

LG Stylus 2 Ön İnceleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG’nin Barselona’ya gelmeden önce resmiyet kazandırdığı akıllı telefonlardan bir tanesi de Stylus 2 olmuştu. Geçen yıl çıkan LG G4 Stylus’ın devamı niteliğini taşıyan bu telefon, adında da anlaşılacağı üzere kapasitif ekran kalemi barındırmasıyla dikkat çekiyor.

LG’nin MWC 2016’daki standında tıpkı LG X Cam ve LG X Screen gibi kenarlarda bir yerde sergilenen LG Stylus 2’yi kısa süreliğine de olsa deneyimleme fırsatı elde ettik. LG sadece telefonu değil, aynı zamanda onun için çıkardığı kılıfı da sergiliyor.

lg stylus 2

Öncelikle LG Stylus 2’nin LG G4 çizgisini devam ettiren, o çizgideki tasarıma sahip olan bir cihaz olduğunu belirtelim. Arkada Sihirli Tuş düzenini, yani kamera altında güç ve ses tuşlarını görmeye devam ediyoruz. Kapasitif ekran kalemi telefonun üst tarafından çıkıyor. Doğrusu Samsung’un tercih ettiği şekilde alttan çıkarılan kalem tasarımı daha pratik oluyor, çünkü kalemi yuvasında çıkarmak için elinizi bilekten dışa doğru hareket ettirmeniz, içe hareket ettirmenize göre daha kolay oluyor.

LG Stylus 2’nin kalemi epey ince, hatta o kadar ince ki, en ufak hareketinizde kırılacak gibi duruyor. Ancak biraz baskı uyguladığınızda, bükmeye çalıştığınızda epey sağlam olduğunu göreceksiniz. Kalemi yuvasından çıkardığınızda ekranda not bileşeni açılıyor ve hızlı şekilde not almanız mümkün oluyor. Ne var ki, Galaxy Note telefonlarındaki gibi el temasını göz ardı etme özelliği yok. Bu da yazı yazarken avuç içinizi ekrana dayayıp destek almanızı ve daha kolay yazmanızı engelliyor. Bu nedenle her ne kadar adı “Stylus 2” olsa da, kapasitif ekran kalemi telefonun sadece yan özelliklerinden biri olmanın ötesine geçemiyor.

lg-stylus-2-on-inceleme-6

Tasarımının dışında teknik özelliklere baktığımızda, LG Stylus 2’nin orta segment Android telefonlarda gördüğümüz özellikleri barındırdığını görüyoruz. 5.7 inç ekran 1280 x 720 piksel çözünürlük sunarken, 1.2 GHz dört çekirdekli işlemci, 16 GB dahili hafıza, 1.5 GB RAM, microSD gibi bir paket LG Stylus 2 kullanıcılarına sunulacak. Arkada 13 megapiksel otomatik odaklı ve LED flaşlı kamera, önde de 8 megapiksel çözünürlüklü ikinci bir kamera bulunuyor.

lg-stylus-2-on-inceleme-8

Bu arada LG Stylus 2 için çıkarılan kılıfın en güzel tarafın ön kapağında barındırdığı şeffaf bant üzerinden bildirim, saat, vb. çeşitli bilgileri göstermesi. Bu kılıf sayesinde LG Stylus 2’yi bir not defteri havasında kullanmak mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER