Teknoloji

LG Pay White Card LCD ekran ve butonlar barındıracak

lg pay white card

LG’nin mobil ödeme sistemleri pazarına girerek Apple ve Samsung’a rakip olacağı açıklandığında, şirketin ortaya daha farklı bir çözüm koyacağı belirtilmişti. Görünen o ki, söz konusu farklılık, Güney Koreli şirketin sunduğu çözümün fiziksel ödeme sistemlerine yakınlığından kaynaklanıyor. Güney Kore merkezli bir haber sitesi tarafından yayınlanan fotoğraflar, LG Pay “White Card” olarak adlandırılan plastik bir kartı gözler önüne seriyor. Söz konusu kartın birden fazla kredi kartının bilgisini barındıracağı belirtiliyor.

Samsung Pay, NFC ve Mag Strip sistemlerinin her ikisini birden barındırması sayesinde kablosuz ve geleneksel ödeme sistemleri arasında bir yerde duruyor. LG’nin White Card’ı ise Samsung Pay ve kredi kartları arasında bir orta yol gibi gözüküyor. Tüm kredi kartlarını tek bir plastik kart içinde taşıma fikri ise pek yeni değil. Yakında kapanacak olan ödeme şirketi Stratos, geçtiğimiz yıl söz konusu fikrin neredeyse tamamen çalışabilecek seviyede bir uygulamasını hayata geçirebilmişti. Söz konusu fikrin LG versiyonu konusunda detaylar henüz bilinmese de, temel konsept ve amacın neredeyse aynı olduğu görülüyor.

Kartın kendisi ise alıştığımız kredi kartlarına pek benzemeyecek. Örneğin, kartın üstünde dijital saatleri hatırlatan ve az enerji tüketen bir LCD ekran bulunacak. Kartın üstünde yer alan iki buton ise kullanıcılara farklı kartlar arasında geçiş yapma imkanı veriyor. Altın renkli pinler ise kartın şarj edilmesi için kullanılıyor. Kartın manyetik şeridinin bulunup bulunmayacağı ise henüz bilinmiyor. LG Pay ilk olarak Güney Kore’de faaliyete geçecek olsa da, önümüzdeki ay gerçekleştirilecek 2016 Mobil Dünya Kongresi’nde servisin görücüye çıkması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER