İncelemelerManşetler

LG ND1520 iPod/iPhone Bağlantı Noktası İncelemesi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Eskiden başucumuzda çalar saatler vardı, arkasındaki kol çevrilerek kurulur, sabah olduğunda da en rahatsız edici sesiyle uyandırırdı. Sonraları FM radyolu dijital saatler gördük. Bunlar sayesinde sabahları alarm sesi yerine müzikle uyanma şansına kavuştuk. iPhone ve iPad gibi cihazların yayılmasıyla birlikte görmeye başladığımız ses sistemleri kapsamını daha genişletti ve yatak odalarında başuçlarına rahatlıkla yerleşebilecek, çalar saat işlevi de gören bağlantı noktaları yerleşmeye başladı. LG ND1520 de onlaran bir tanesi olarak göze çarpıyor.

lg-nd1520-inceleme-00001

LG ND1520 ilk bakışta iPhone veya iPod’un bağlandığı bir hoparlör görünümünü taşıyor. Ancak özellikleri sadece bununla sınırlı değil. FM radyo özelliği taşıyan, bir çalar saat işlevi gören bu cihaza arkasında yer alan giriş aracılığıyla diğer ses kaynaklarını da bağlamak mümkün oluyor. Böylelikle elinizde bulunan bir ses kablosu aracılığıyla iPhone, iPad veya iPod touch dışındaki cihazlardan da ses aktarımı sağlayabilirsiniz.

Beyaz rengiyle oldukça hoş görünen ve çoğu evin ve odanın tasarımına uymakta sorun çıkarmayacak gibi görünen LG ND1520’nin tasarımı çok da dikkat çekici değil, standartların çizgisini çok da aşmıyor. Ancak yeteri kadar kullanışlı bir tasarımla karşı karşıya olduğumuzu söylemeliyiz. Ön bölümde hoparlörün dışında kontrol paneli dikkat çekiyor. Bu kontrol panelinin ortasında turuncu renkli gösterge paneli yer alıyor. Saat, aktif durumda olan kaynak bilgisi, FM radyo frekansı gibi unsurlar bu panelde gösteriliyor. Panelin üstüne ve altına da dokunmatik kontroller sıralanmış. Bunlar iPod bağlantı noktası veya FM radyo özelliklerinin kullanılmasına bağlı olarak şarkı atlama veya frekans değiştirme gibi işlerde kullanılıyor. Cihazın güç butonu da burada yer alıyor. Üst bölüme baktığımızda Ertele butonunun yer aldığını görüyoruz. Sabah uykusunu biraz daha uzatmak isteyenler için bu tuş rahatlıkla erişilebilir bir noktaya konumlanmış. Arkaya baktığımızda da güç girişi, ses portu, alarm düğmesi ve FM radyo anten girişine rastlıyoruz.

lg-nd1520-inceleme-00004

LG ND1520’nin kontrolleri sizi biraz zorlayabilir. Cihazı kapatıp açmak için öndeki kontrol panelinde yer alan güç tuşuna birkaç saniye basmanız gerekiyor. Onun dışında diğer kontroller tek bir tıklatmayla işleyebiliyor. Öte yandan alarm kurma işini anlamak başlangıçta biraz kafa karıştırıcı gelebilir. En iyisi ND1520’yi kullanmaya başlamadan önce cihazın kutusundan çıkan kullanım kılavuzunu okumanız ve daha sonra işe koyulmanız. Cihazın fazla bir işlevi olmadığı için kılavuzu okumak da fazla zamanınızı almayacaktır.

lg-nd1520-inceleme-00010

LG ND1520 üzerinde barındırdığı 30 pin uç sayesinde iPhone, iPad ve iPod touch gibi cihazların bağlanmasını sağlıyor. Böylelikle hem bu cihazları şarj edebiliyor, hem de sahip olduğu güçlü hoparlörü sayesinde seslerinin daha şiddetli, kulağı daha çok dolduracak ve daha fazla zevk verecek şekilde çıkmasını sağlıyor. LG ND1520’nin saati iPhone veya iPod touch bağlandığında bu cihazların saatiyle otomatik olarak eşitleniyor, böylelikle saat ayarı için zahmete girmenize gerek kalmıyor. Cihazın arkasında yer alan alarm tuşuna basarak alarm kurulumunu gerçekleştirebilir, alarm özelliğini açıp kapatabilirsiniz. Sadece FM radyoyu değil, iPod veya iPhone’u da alarm kaynağı olarak kullanabilir, böylelikle sabahları en sevdiğiniz şarkıyla uyanabilirsiniz.

lg-nd1520-inceleme-00014

Apple geçen sonbaharda çıkardığı iPhone, iPod, iPad ve iPad mini’de 30 pin giriş yerine Lightning portu kullanmaya başladı. Bu da LG ND1520’nin bu son model Apple iOS cihazlarıyla uyumlu şekilde çalışmadığı düşüncesini akıllara getiriyor. Ne var ki, işin aslı tam olarak böyle değil. Eğer Apple’ın orijinal 30 pin-Lightning adaptörlerinden edinirseniz ve bunu kullanarak yeni iOS cihazınızı ND1520’ye bağlarsanız, işlerin düzgün şekilde ilerlediğini göreceksiniz. Sonuç olarak adaptörün katkılarıyla sesi hoparlörden almak veya cihazı şarj etmek mümkün oluyor. iPad veya iPad mini gibi cihazlar büyük boyutlara sahip olduğu için adaptörle kullanım pek pratik değil. Aslına bakarsanız, LG ND1520 bir iPod/iPhone bağlantı noktası olarak adlandırıldığı için iPad ile kullanım amacını taşımıyor.

lg-nd1520-inceleme-00015

LG ND1520 gibi bir cihazda FM radyonun olmaması beklenemezdi. Cihazın arkasında radyo için özel bir anten girişinin yer aldığını söylemiştik. Cihazın kutusundan çıkan anten kablosu bu girişe bağlanıyor ve ND1520’nin yayınları daha net şekilde alması sağlanıyor. Tabii ki, anten ile çok daha net bir yayın almak mümkün, ancak antenin bağlı olmadığı durumda da radyonun idare edecek seviyede bir netlik sağladığını söyleyebiliriz.

Ses çıkışı konusunan LG ND1520’nin bir hayli beğeni toplayacağını söyleyebiliriz. Cihazın sesini sonuna kadar açtığınızda boyutuna göre fazlasıyla yüksek bir ses verdiğini farkedeceksiniz. Ne var ki, ses şiddeti en üst seviyeye doğru yol aldıkça seste hafif patlamaları sezmek mümkün oluyor. Bunun dışında ses çıkışının bas ve tiz bakımından oldukça dengeli olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

lg-nd1520-inceleme-00007

Başucunuzda duracak ve sabahları sizi uyandıracak, aynı zamanda iPhone’unuzu veya iPad’inizi şarj edecek bağlantı noktaları konusunda birçok alternatif bulunuyor. Artık eskiyen 30 pin konnektörüne sahip olması LG ND1520’nin en büyük dezavantajı. Ancak piyasada birçok iPhone 5 veya beşinci nesil iPod touch öncesi cihazın bulunduğunu düşünecek olursak, LG ND1520’yi tercih etmek bu cihazların sahipleri için çok da mantıksız olmaz. Ayrıca Lightning adaptörünün kullanımıyla iPhone 5 ve beşinci nesil iPod touch’ın da desteklenir hâle gelmesi de memnun edici noktalar arasında yer alıyor. Öta yandan hoparlörün sunduğu ses kalitesi, FM radyo gibi unsurlar da bu ürünün artılarından.

>> LG ND1520 en uygun fiyatlarla GittiGidiyor’da!

[nggallery id=1247]

İLGİLİ HABERLER