Teknoloji

LG mobil cihaz birimi zarardan kurtulamadı

lg wing mobil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG mobil cihaz biriminin akıbeti konusunda son günlerde ilginç haberler gündeme gelmişti. Birimin zarar etmekten kurtulamaması, söz konusu ilginç haberleri biraz daha anlaşılır kılıyor. Güney Koreli teknoloji devinin mobil birimi, 2020’i 841.20 milyar won (5,49 milyar TL) operasyon zararıyla tamamladı.

Birimin 2020’nin dördüncü çeyreğindeki zararı ise 248.5 milyar won (1,63 milyar TL) oldu. Böylelikle LG’nin mobil cihaz birimi üst üste 23. kez bir çeyreği zararla kapattı. Finans raporunda ortaya çıkan sonuca dair bazı analizler de yer alıyor.

Buna göre, LG’nin amiral gemisi telefonlarının satışlarının istenen seviyede olmaması öncelikli problem olarak öne çıkıyor. 4G işlemci tedariğinde yaşanan sıkıntılar da önemli unsurlardan biri olarak gösteriliyor.

Finansal tablo çok iyi olmasa da, LG mobil cihaz birimine dair ümitlerini yitirmiş değil. Şirket 5G cihazların yaygınlaşmasıyla birlikte akıllı telefon satışlarının pandemi öncesindeki seviyelere döneceğine inanıyor. Raporda LG’nin mobil cihaz biriminin geleceğine dair değerlendirme sürecinin devam ettiği ve izlenecek istikametin karar verildiğinde duyurulacağı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER