Teknoloji

LG Magna Ön İnceleme

lg-magna-on-inceleme-21

LG Barselona’ya gelmeden hemen önce yeni giriş ve orta segment Android telefonlarının duyurusunu gerçekleştirmişti. Bu telefonlar içinde en dikkat çekici olanı LG Magna olmuştu. Tanıtılan telefonlar içinde en üst düzey özelliklere sahip olan bu Android telefon için LG standında özel bir bölüm ayrılmış. Biz de bu orta segment Android telefonu deneyimlemeden geçmedik.

lg-magna-on-inceleme-4lg-magna-on-inceleme-20Magna’nın 5 inç, 1280 x 720 piksel ekranı dikkat çekici. Bu ekran sayesinde LG’nin akıllı telefonu kendisiyle aynı segment içindeki cihazlar arasından sıyrılabilir. InCell Touch olarak adlandırılan bir teknolojinin kullanıldığı bu ekran daha önce LG’nin üst sınıf Android telefonlarında sunuluyordu, Magna ile birlikte daha alt modellere inmiş oldu. Derin siyahlara sahip olan bu ekran yüksek kontrast ve keskinlikle 720p ekrandan en iyi verimi almayı sağlıyor. Gerçekten de ekran kapalıyken LG Magna’ya baktığınızda ekranı gövdeden ayırt etmeniz epey zor oluyor. Bu arada standın parlak ışıkları altında da bu ekranın yeterli bir görüş sunduğunu eklememiz gerekiyor.

LG Magna’nın 139.7 x 69.9 x 10.2 mm. boyutları bu telefonun çok ince bir telefon olmadığını gösteriyor. Gerçekten görünüş açısından piyasanın en iyilerinden bir tanesi değil. Ancak ergonomik bir tasarıma sahip olduğu söylenebilir. İncelediğimiz mavi renkli ürünün arka yüzeyi dokulu ve hafif sürtünmeli bir yüzeye sahip. Altın renkli versiyon ise biraz daha düz ve yumuşak bir yüzey barındırıyor. LG’nin Sihirli Tuşlar olarak adlandırılan güç ve ses tuşları LG Magna ile birlikte daha alt fiyat segmentine iniyor, bu tuşlar arkadaki 8 megapiksel kameranın etrafına konumlandırılmış. LG’nin Kamera uygulaması geçen yılın G3 ve diğer modellerinden hatırladığımız şekilde karşımızda. Çekim işleminin hızlı şekilde yapıldığını söyleyebiliriz. Öndeki 5 megapiksel kamera da el hareketiyle çekim yapma imkanı sunuyor.


lg-magna-on-inceleme-23
LG Magna’da dört çekirdekli işlemci, 1 GB RAM, 8 GB dahili hafıza gibi başlıca özellikler bulunuyor. microSD kart yuvası sayesinde depolama alanını daha da artırmak mümkün ki, bu telefonla birlikte en az 16 GB’lık bir microSD kart da satın almanız yerinde olacaktır. 2540 mAh kapasiteli batarya da bu telefonu bir günün ötesinde götürür gibi görünüyor.

LG Magna, LG’nin üst sınıf Android telefonlarında ilk kez sunulan ve kullanıcılar tarafından beğenilen özellikleri daha alt fiyat segmentine getiriyor. Orta segmentte kıyasıya bir rekabet var ve Türkiye’de de bu telefonlar büyük ilgi görüyor. LG Magna da ülkemizde satışa sunulduğunda büyük ilgi gören cihazlar arasında yer alabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER