Manşetler

LG kavisli akıllı telefonu ile Galaxy S6 edge’e rakip olacak

LG kavisli akilli telefonu

LG yeni amiral gemisi telefonu G5’i 2016’da görücüye çıkaracak. Ancak gelen haberler, şirketin üzerinde çalıştığı tek cihazın G5 olmadığını gösteriyor. Güney Koreli şirketin Samsung Galaxy S6 edge’e rakip bir kavisli akıllı telefon hazırladığı iddiasını ortaya koyuyor.

LG kavisli akıllı telefonu konusundaki en yeni iddiayı ise Twitter’da @evleaks rumuzuyla tanınan ve sızıntılarındaki isabet oranıyla dikkat çeken Evan Blass gündeme getirdi.

LG halihazırda ürün gamında G Flex ve G Flex 2 olmak üzere iki adet kavisli akıllı telefon barındırıyor. Ancak bu cihazlarda kavisli TV’leri hatırlatan kavisli ekranlar bulunuyor. Yeni kavisli ekranın ise cihazın üst kısmını kaplayacağı belirtiliyor.

Ekranın kavisinin üste doğru verilmesi, Güney Koreli şirketin aynı ülkeden çıkan rakibi Samsung ile patent konusunda bir anlaşmazlık yaşamasını engelleyebilir. Samsung; Galaxy S6 edge, Galaxy S6 edge+ ve Note Edge gibi modellerinde yana doğru kavislenen ekranları tercih etmişti. Kavisin ekranın üst kısmına doğru verilmesi, kullanıcılara telefonu ceplerinden tamamen çıkarmadan bildirimlere göz atma fırsatını da sağlayabilir.

LG kavisli akıllı telefonunu önümüzdeki yılın ilk ayında düzenlenecek CES 2016 veya şubatta Barselona’da gerçekleştirilecek Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER