Teknoloji

LG’nin cihazı ile evinizin mutfağında meyve ve sebzenizi yetiştirin

lg kapalı ortam sera cihazı

LG televizyonları ve mobil ürünlerinin yanı sıra beyaz eşyaları ile de iyi bilinen bir şirket. Bunların büyük bir kısmı da giderek daha akıllı hâle geliyor. Mobil teknolojilere ve otomasyona dayalı biçimde çalışıyor. Geldiğimiz noktanın en güzel örneğini gelecek ay LG’nin CES 2020’de göstermeye hazırlandığı bir akıllı ev eşyası sayesinde göreceğiz. Buzdolabı görünümündeki bu cihaz sayesinde evinizin mutfağında meyve ve sebze yetiştirebileceksiniz.

Bitki yetiştirme işlemi kolay değil. İklim ve hava durumunu dikkate aldığınızda bu iş daha da zorlaşıyor. LG’nin adı henüz açıklanmamış cihazı, hiçbir işi şansa bırakmıyor, meyve ve sebze yetiştirmek için mükemmel koşulları sağlıyor. Ellerinizi kirletmeniz için çok az iş kalacaktır.

Sütun tipi kapalı alan bahçe ekipmanı çeşitli teknolojileri kullanarak büyük kabini içinde dış ortam koşullarını oluşturuyor. LED aydınlatma, hava dolaşımı, fitil tabanlı su yönetimi gibi sistemlerle günün herhangi bir zamanına uygun sıcaklık ortamı veya koşullar sağlanıyor. Böylelikle evinizin mutfağında veya herhangi bir odasında küçük ekosisteminize ve iklim ortamınıza sahip oluyorsunuz.

Tabii ki, bu cihaz birtakım akıllı teknolojileri de içeriyor. Dolaşım yapmayan su kaynağı bir bitki paketinin tam olarak ihtiyaç duyacağı suyu sağlıyor. Böylelikle alg büyümesini veya memnun edici olmayan kokuların oluşumunu engelliyor. Akıllı telefon uygulaması da sadece içerideki koşulları izlemeye izin vermiyor, aynı zamanda bitkilerin büyümesinin nasıl en yüksek seviyeye çıkarılabileceği konusunda ipuçları sunuyor.

LG kapalı ortam bahçe cihazı özel hepsi bir arada tohum paketlerini kullanıyor. Bunların 24 tanesi, boyutuna bağlı olarak yerleştirilebiliyor. Fiyat veya piyasaya çıkış bilgisi henüz yok, ancak LG’nin CES 2020’deki standında bu alet ilk kez gösterilecek. Biz de bunu yerinde görme imkanına sahip olacağız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER