Teknoloji

LG’den K serisi için iki yeni telefon daha

lg k62

LG, uygun fiyatlı cihazlardan oluşan K serisini büyütmeye devam ediyor. Kısa süre önce K42 ve K71’i tanıtan Güney Koreli şirket, fazla zaman geçmeden LG K62 ve K52 modellerini gözler önüne çıkardı.

6.6 inç büyüklüğünde ekran, 4000 mAh pil ve dörtlü arka kamera sistemleri iki telefonun ortak özellikleri arasında başı çekiyor. Buna ek olarak, LG her iki telefonunun da dayanıklı kasalara sahip olduğunun altını çiziyor.

K62, ikili içinde ön plana çıkan seçenek oluyor. Akıllı telefonda Full HD+ çözünürlüklü 6.6 inç büyüklüğünde LCD ekran bulunuyor. 20:9 görüntü oranına sahip olan ekran içerik oluşturma ve tüketmek için uygun bir profil çiziyor.

Akıllı telefonda ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. LG K62’nin kamera uygulaması üzerinden doğrudan bir YouTube Live yayını başlatılabiliyor. 48 megapiksel ana kamerayı 5 megapiksel ultra geniş açılı kamera ile 2 megapiksel çözünürlüklü makro lens ve derinlik sensörü tamamlıyor. AI CAM özelliği ise sahneye ve çekilen nesneye uygun kamera ayarlarını yapay zekâ desteğiyle belirliyor. Telefonun önünde ise 28 megapiksel bir kamera bulunuyor.

Telefonun kalbinde ismi açıklanmayan 2.3 GHz sekiz çekirdekli bir işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 4 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun dahili depolama alanı ise 128 GB. Kutusundan Android 10 işletim sistemiyle çıkan telefonda Google Asistan’a hızlı erişim sağlayan bir buton da mevcut. Telefonun parmak izi tarayıcısı da kenarında yer alıyor.

Hem K62’de hem de K52, MIL-STD-810G askeri dayanıklılık sertifikasına sahip. Telefonların yüksek ve düşük sıcaklık, sıcaklık şoku, titreşim, darbe ve nemlilik konusunda testten geçtiğini, düşmeye ve suya karşı ise özel bir dayanıklılıkları olmadığını belirtmekte fayda var.

K62’ye ihtiyaç duyduğu enerjiyi veren 4000 mAh kapasiteli pili, USB-C girişi üzerinden dolduruluyor.

LG K62 ve K52 aynı özellikleri paylaşıyor

LG K52’nin önünde 13 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor. Dahili depolama alanı kapasitesi ise 64 GB’ye iniyor. Bunların dışında iki telefon arasında herhangi bir fark söz konusu değil.

lg k52

LG K62 ve K52, ekim ayında Avrupa’da satışa sunulacak. İki cihaz daha sonra Asya, Orta Doğu ve Latin Amerika’da “kilit pazarlarda” raflardaki yerini alacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER