Manşetler

LG G6 Ön İnceleme

lg g6 ön inceleme

lg g6 ön incelemeLG’nin daha haftalar öncesinden sızıntıları internete düşmeye başlayan amiral gemisi Android telefonu, tam da beklendiği şekilde resmiyet kazandı. Yani, sızıntılardan çok farklı bir şey görmedik. Geçen yıl G5 ile modüler tasarımda aradığını bulamayan Güney Koreli şirket, bu yıl biraz daha diğer büyük oyuncuların formülüne yönelmiş gibi görünüyor. İnce ekran çerçevesi, metal ve camın birleşiminden oluşan gövde, kavisli hatlar, suya ve toza dayanıklılık, çıkarılamayan pil en sonunda LG’nin amiral gemisi telefonunun da özellikleri arasında yer almaya başladı. Bu değişiklikler LG G6 için epey olumlu sonuçlar veriyor.

LG G6’da 5.7 inç ekran bulunuyor. Bu ekranın yuvarlatılmış köşeleri daha ilk bakışta dikkat çekiyor ve telefona farklı bir karakter kazandırıyor. Üstelik LG, kullanıcı arayüzünü de bu kavisli köşelere uygun şekilde düzenleyerek cihazın daha estetik ve havalı durmasını sağlamış. Ekranın etrafını gayet ince bir çerçeve sarıyor. Bu çerçevenin inceliği sayesinde LG G6 kompakt bir telefonmuş hissini yaşatıyor. Aslında LG G5 gibi, 5.3 inç ekrana sahip bir cihazla aynı yüzey alanına sahip bir telefon, ince ekran çerçevesi sayesinde mümkün hâle geliyor. Ayrıca telefonun ince ve uzun yapıdaki ekranı da, telefonun ince hissedilmesini ve tek elle rahatlıkla kullanılmasını sağlıyor.

lg-g6-on-inceleme-7LG G6’nın ekranı 18:9 gibi sıra dışı bir görüntü oranına sahip. Diğer bir deyişle 2:1 oranındaki bu ekran, iki tane kare birimi yan yana ekrana sığdırmayı sağlıyor. Kare kamera arayüzü, Galeri uygulaması gibi noktalarda bu avantajın kullanıldığını görüyoruz. Öte yandan LG, ekranın boyunun uzamasının getirdiği avantajla daha fazla piksel sığdırıyor, 2880 x 1440 gibi bir piksel oranına ulaşıyor. IPS LCD ekran gayet canlı, parlaklığı yüksek, görsel deneyimi artırıyor. LG G6’da film izlemek ve oyun oynamak gerçekten zevkli görünüyor. Snapdragon 835 yerine 821 işlemciyi tercih eden LG’nin bu seçimi, kullanıcıları fazla mutsuz edeceğe benzemiyor. Telefon gayet akıcı görünüyor, ancak performans hakkında daha detaylı yorum yapmak için incelemeyi beklemek gerekiyor.

lg-g6-on-inceleme-5Kamera tarafında LG’nin iki kameralı düzeneği koruduğunu görüyoruz, ancak bu sefer iki kamera da 13 megapiksel çözünürlüğe sahip. Kameralardan biri standart, diğer geniş açılı çekim yapıyor. İki kamera arasında geçiş hızlı şekilde yapılıyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi LG, G6’da ekranın iki büyük kareyi yan yana orantılı şekilde sığdırmasının avantajından yararlanıyor. Kamera uygulamasında yer alan Kare modu içinde çeşitli kare tabanlı çekim modları mevcut.

Dilerseniz çektiğiniz kare fotoğrafın ön izlemesini anında kamera vizörünün yanında yapabilir, dilerseniz ızgara görünümlü kolajlar oluşturabilirsiniz. Önde yer alan kamera ise 5 megapiksel çözünürlüğe sahip. Bu kamera da güzelleştirme araçlarını bünyesinde barındırıyor. 100 derecelik açı desteğiyle daha fazla kişinin kareye girmesini sağlıyor.

lg-g6-on-inceleme-25LG G6’da da Android’in Nougat versiyonu yüklü olarak geliyor. LG V20’de yer alan kullanıcı arayüzünün ufak tefek dokunuşlarla LG G6’ya taşındığını görüyoruz. Buna ek olarak ilk kez Google Assistant’ın Google’ın Pixel cihazları dışındaki bir cihaza geldiğini görüyoruz. Tabii ki, Google Assistant Türkçe desteğine sahip olmadıktan sonra bu yeniliğin Türkiye’deki kullanıcılar için çok önemi bulunmuyor. Renkli tasarım, yuvarlatılmış köşelere sahip ikonlar, ayrıca LG G6’nın yuvarlatılmış köşelerine uyum sağlayan düzen LG G6’nın kullanıcı arayüzünün göze hoş gelmesine katkıda bulunuyor.

lg-g6-on-inceleme-10

G6’nın hoparlör tasarımı G5’inkine benziyor. Fuar alanındaki yüksek gürültüye rağmen telefondan çıkan sesi rahatlıkla duymak mümkün. LG, bu telefona V20’nin ses yeteneklerini eklemiş. Özellikle V20’de yer alan ve çok beğendiğimiz HD Ses Kaydedicisi’nin eklenmiş olması memnuniyet verici.

lg-g6-on-inceleme-27

LG, G6 ile ilk kez bir amiral gemisi telefon hissini gerçekten de yaşatan bir telefon ortaya koymuş. Yapılan değişikliklerin LG için büyük adım olduğunu söyleyebiliriz. Yazının en başında bahsettiğimiz eklentilerle birlikte LG de rakiplerini yakalamış oldu. Bununla birlikte V20’den aldığı ses yetenekleri, farklı görüntü oranına sahip ekranı da artıları olarak nitelendirebiliriz. Tasarımı ve malzeme kalitesini de iyi bulduğumuzu söylememiz gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER