Manşetler

LG G5 metal gövde ve parmak izi okuyucusuna sahip olabilir

lg-v10-on-inceleme-4

Amiral gemisi telefonlarla ilgili dedikodular her zaman lansman tarihi yaklaşmaya başladıkça daha da artar. LG’nin 2016 model amiral gemisi LG G5’in geçen yıla göre daha erken bir zamanda çıkacağı söyleniyor. Bu Android telefonla ilgili sızıntıların yavaş yavaş artması da bu dedikoduları destekler nitelikte görünüyor.

Son olarak LG G5’in kasası olduğu iddia edilen görüntüler ve bununla ilgili bazı teknik özellikler sızdı. Bunlar hem daha önceki sızıntıları doğruluyor, hem de bazı yeni ilginç ve bir o kadar da hayal kırıklığı yaratabilecek detayları veriyor.

Her iki sızıntı da birkaç, belki de çok az noktada uyuşuyor. LG G5’in Qualcomm Snapdragon 820 işlemci barındıracağı buluşulan ortak nokta ve bu da mantıklı görünüyor. Ancak Samsung’un en yeni Qualcomm işlemcisinin kullanım haklarına nisan ayına kadar tek başına sahip olacağı dedikodularını hesaba kattığımızda, daha da erken çıkacağı söylenen LG G5’in bu işlemciyi barındırma ihtimali azalıyor. İlginç olan bir diğer ayrıntı da telefonun sadece 3 GB RAM barındıracak olması. Halbuki 2016 model amiral gemisi telefonlarda beklentimiz en az 4 GB RAM bulunması olacaktır. Bu arada ön kameranın 8 megapiksel çözünürlüklü sensör barındıracağı da sızıntıların ortak noktaları arasında bulunuyor.

lg-g5-dedikodu-241215-1

LG G5’in QHD ekran barındıracağı da öne sürülüyor ki, bugünlerde pek çok amiral gemisi Android telefonunu bu çözünürlükte ekranlarla görüyoruz. Daha önceki sızıntı ekranın 5.6 inç büyüklüğe sahip olacağını öne sürüyordu. Ancak yeni sızıntı ise 5.3 inç dolaylarında bir ekranın daha mantıklı bir beklenti olabileceğini söylüyor. Telefonun tamamen metalden yapılmış bir gövdeye sahip olacağı da iddia ediliyor ki, bu LG G serisi amiral gemileri için önemli bir yenilik olabilir. Metal gövde değiştirilebilir pilin olmaması anlamına gelebilir, ancak LG microSD kart yuvasından büyük ihtimalle vazgeçmeyecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: LG V10 Ön İnceleme

Bu arada HTC’nin daha önce çıkmış bazı telefonlarında gördüğümüze benzer çift kameralı tasarımdan da bahsediliyor. Ancak HTC’ninkinin aksine, LG’nin kameraları yan yana yerleştireceği söyleniyor. Bunlardan bir tanesi 16 megapiksel sensöre, diğeri ise 8 megapiksel sensöre sahip olacak. Yine LG’nin hızlı lazer otomatik odak sisteminin varlığından bahsediliyor. Ve bu sefer arka tarafta parmak izi okuyucusunun da bulunacağı söyleniyor. Bu, büyük ihtimalle arka tarafa, ancak Nexus 5X’teki gibi ayrı bir bölüme değil de, doğrudan kamera altında yer alan güç butonuna entegre edilecek.

lg-g5-dedikodu-241215-2

Şimdiye kadar gördüğümüz iki LG G5 sızıntısı da farklı unsurları işaret ediyor. Şu an için bunlardan hangilerinin gerçeğe dönüşeceğini ancak tahmin edebiliriz. Yine de, gerçeği görmek için fazla beklemeyebiliriz. Çünkü LG’nin G5’i MWC 2016’da, geçen yıllara göre daha erken bir zamanda tanıtacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER