Manşetler

LG G5 neye benzeyecek, net fikir veren çizimler ortaya çıktı

lg g5

LG G5 ile ilgili olarak son zamanlarda epey fazla dedikodu ve sızıntı görüyoruz. LG’nin bu yeni Android telefonunu yepyeni ve tasarım ve heyecan verici teknik özelliklerle birlikte bu ay içinde tanıtması bekleniyor. Bunun öncesinde sızıntılar görmeye devam ediyoruz. Son olarak TechConfigurations sayesinde G5’in neye benzeyeceğine dair elimizde net bir resim oluyor.

Son sızıntılardan ve erken çıkan birkaç aksesuardan yararlanan site, LG G5’i bütün açılardan gösteren interaktif 3D modeller oluşturmuş. Telefonun düzgün şekilde yivlenmiş kenarları, alt kenardaki hoparlörün yanına yerleştirilmiş USB-C portu, üst tarafta kulaklık jakı ve neredeyse yok gibi görünen bir çerçeveyle sarılan büyük ekranı dikkat çeken unsurlar arasında bulunuyor. Cihazın arkasında bir çift kamera ve parmak izi okuyucu da var.

TechConfigurations LG G5’in teknik özelliklerine dair en güncel tahmin listesini de paylaştı. Telefonun 5.6 inç Quad HD ekran, 8 megapiksel ön kamera, arkada biri 16 megapiksel, diğeri 8 megapiksel çözünürlüklü olmak üzere iki adet kamera taşıması bekleniyor. İkili kamera tasarımı sayesinde fotoğraf çekiminden sonra çekilen kare üzerinde yeniden odaklama yapmak mümkün olacaktır.

G5 ile birlikte LG’nin son birkaç yıldır çıkardığı amiral gemisi G telefonlarından farklı bir yöne sapması bekleniyor. Dedikodular cihazın alt tarafında sihirli yuva benzeri bir yapının olacağı, buradan pilin çıkarılacağı ve ek aksesuarların buraya bağlanabileceği belirtiliyor. Ne var ki, 3D çizimlerde bu dedikodu dikkate alınmamış.

İLGİLİ HABERLER