Teknoloji

LG G5 ikili kamera ve iki ekrana sahip olabilir

lg g5

LG’nin yeni nesil amiral gemisi akıllı telefonu LG G5’in çift lensli kamera sistemi ve ikinci bir ekranı daha bulunacak. Aslında bunlar zaten konuşulan hususlardı, ancak şimdi meşhur dedikodu kaynağı @evleaks, yani Evan Blass’ın da bahsiyle gerçeklik ihtimali daha da artmış oldu. Üstelik Blass telefonu gördüğünü de iddia ediyor.

LG G5 ile ilgili en önemli ve heyecan verici detaylardan bir tanesi ikili lensli kamera sistemi olacak gibi görünüyor. İki lensin ve dolayısıyla iki kamera sensörünün varlığı sayesinde LG G5 bir fotoğrafı çektikten sonra fotoğrafın odak noktasını değiştirmeye izin verecek. Ayrıca iki kamera tarafından yakalanan veriler sayesinde kareye giren istenmeyen kişi ve nesnelerin de kolay şekilde kaldırılması mümkün olabilir. Ayrıca iki kamera farklı odak uzaklıklarında ayarlanarak zum benzeri işlevden de yararlanılabilir. Aslında bu son tahmin iPhone 7 Plus’ta bulunacağı söylenen ikili kamera sistemi için de yapılıyor.

LG G5’te yer alacağı söylenen ikinci ekran LG V10’daki gibi çalışacak. Ekranın üstünde yer alacak şerit şeklindeki ekran sürekli açık olacak, buradan favori uygulamalara erişmek, en son açılmış uygulamalara geçiş yapmak, bildirimleri görüntülemek mümkün olacak. Tabii ki, LG bu ikinci ekranı G5’te daha fazla ve yeni işlev için de kullanabilir.

lg-g5-evleaks-160216

Ayrıca LG G5’in alt tarafında kendisine has bir sistemi barındıracağı söyleniyor. Telefonun alt parçası çıkarılabiliyor ve meydana çıkan yuvaya çeşitli kartuşlar yerleştirilebiliyor. Böylelikle telefonun pilini desteklemek veya başka aksesuarlarla çeşitli işlevler kazandırmak da mümkün olabilir.

Bu arada LG G5 ile birlikte plastik kullanımının bırakılacağı, bunun yerine metal gövdeye geçiş yapılacağı belirtiliyor. Telefonda Qualcomm Snapdragon 820 yonga bulunacak; Android 6.0 Marshmallow ve LG’nin özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü de yüklü olarak gelecek.

LG, G5’i 21 Şubat Pazar günü düzenleyeceği Mobil Dünya Kongresi 2016 etkinliğinde tanıtacak. Biz de o etkinlikte olacağız ve LG G5 ile ilgili ilk izlenimlerimizi sıcağı sıcağına paylaşacağız.

İLGİLİ HABERLER