Teknoloji

LG’nin yeni kullanıcı arayüzü UX 4.0 G4 öncesinde görücüye çıktı

lg-ux-4-060415

Görünen o ki, LG yeni amiral gemisi G4’ün tanıtımı öncesinde parçaları tek tek birleştirecek. Akıllı telefonun ay sonunda tanıtılacağını bir kez daha doğrulayan şirket, G4’ün kullanıcı arayüzünü görücüye çıkardı. UX 4.0 adını taşıyan arayüzü eskisine kıyasla daha insan merkezli olarak tanımlayan LG, kullanıcılarına akıllı telefonlarını ihtiyaçlarına göre kişiselleştirme imkanı sunacak. Aynı zamanda kullanıcılara isteyebilecekleri bilgileri sağlayacak.

LG’nin Android arayüzü HTC Sense veya Samsung TouchWiz gibi havalı bir isme sahip olmasa da, bu durum arayüzün yeteneklerinin kısıtlı olduğu anlamına gelmiyor. LG UX 4.0 ile hayatı kolaylaştırmayı ve eskiye kıyasla daha akıllı kılmayı hedefliyor.

Bu yeni özelliklerden bazıları varlığı oldukça doğal karşılanacak cinsten. Örneğin, Quick Shot adını taşıyan özellik sayesinde kullanıcılar telefon kilitli olsa bile ses kısma düğmesine iki kez basarak fotoğraf çekebiliyor. UX 4.0 ile birlikte kullanıcılara sunulan bir diğer kamera özelliğiyse Uzman modu oluyor. LG bu mod sayesinde DSLR kullanıcılarını cezbetmeyi amaçlıyor. Ring ID isimli özellikse farklı kişilere farklı zil sesleri atamayı mümkün kılıyor.

Diğer özellikler ise akıllı telefonu biraz daha akıllı kılıyor. Smart Alert isimli özellik kullanıcıları hava durumu konusunda bilgilendirmekle yetinmiyor, aynı zamanda kullanıcılara hobilerinden hareketle havaya uygun aktiviteler öneriyor. Smart Board ise farklı kaynaklardan toplanan verileri tek bir panoda gösteriyor. Yenilenen Takvim uygulaması Facebook’tan çekilen takvim verilerine de yer verirken, güncellenen Galeri uygulamasıyla fotoğrafları tarihe ve konuma göre gruplamayı sağlıyor. UX 4.0 ile daha yakından temasa geçmek için LG G4’ün tanıtılmasını beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER