Manşetler

LG G Watch Android Wear ile çalışan ilk giyilebilir ürünlerden olacak

Google’ın Android Wear duyurusunun hemen ardından LG de yeni akıllı saatiyle Google’ın giyilebilir ürünler programına destek verecek ilk üreticilerden biri olacağını ortaya koydu. LG G Watch çok yakında tüketicilerle buluşacak.

lg-g-watch-android-wear-190314

Yeni LG G Watch geniş yelpazede Android akıllı telefonla uyumlu olacak ve kullanıcılara “Ok Google” diye seslendikten sonra soracakları sorulara vereceği cevaplarla bilgiye pratik şekilde ulaşma fırsatı sunacak. LG G Watch’un destekleyeceği cihazlar Nexus veya LG cihazlarıyla sınırlı olmayacak.

LG Electronics Mobile Communications Company başkanı ve CEO’su Dr. Jong-seok Park, Google ile LG G Watch üzerinde çalışmanın hem tasarım hem de mühendislik açısından LG için hünerlerini sergileme noktasında büyük şans olduğunu kaydetti.

Park, LG G Watch ile birlikte LG’nin giyilebilir ürünler alanında yeni bir dönüm noktasına ulaştıklarını, giyilebilir alanında 2008 yılında çıkan Prada Link ve 2009’da çıkan dünyanın ilk 3G dokunmatik ekranlı saat telefonunun adımlarını takip ettiklerini dile getirdi.

LG, LG G Watch’un Android Wear ile mükemmel şekilde çalışması için Google ile başından beri işbirliği içinde çalıştıklarını da ekledi.

LG’nin dördüncü giyilebilir cihazı, Google ile yakın işbirliğiyle geliştirilmesinin sonucu olarak Nexus 4, Nexus 5 ve LG G Pad 8.3 Google Play Edition ile uyumlu olacak. Ayrıca LG G Watch şirketin 2009’dan sonraki ikinci akıllı kol saati girişimi olacak.

Android Wear yüklü ilk LG akıllı kol saati 2014’ün ikinci çeyreğinde çıkacak. Donanım özellikleri gibi bilgiler de ilerleyen aylarda kesinlik kazanacak.

İLGİLİ HABERLER