Teknoloji

LG G Pay ile kendi mobil ödeme çözümünü geliştiriyor

lg akıllı telefon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg-logo-mwc-2015

2015 mobil ödeme sistemleri açısından oldukça bereketli bir yıl oldu. Apple Pay’in kapsama alanı biraz daha genişlerken, Samsung Pay ve Android Pay gibi sistemler de faaliyete geçti. Görünen o ki, mevcut mobil ödeme sistemlerinin yanına bir yenisi daha eklenecek. LG’nin “G Pay” adında bir mobil ödeme platformu geliştirdiği söyleniyor. Dedikoduların gerçeğe dönüşmesi durumunda LG G Pay; Apple Pay, Android Pay ve Samsung Pay gibi rakipleriyle mücadele edecek.

LG G Pay’in varlığına ilişkin en kuvvetli delil ise LG’nin ABD ve Güney Kore’de G Pay markasının ticari hakları için başvuruda bulunması. LG Electronics Direktörü Kim Jong Hoon’un LG V10 tanıtımı sırasında şirketin mobil ödeme pazarına girme niyetinden bahsetmesi de, iddiaları güçlendirecek başka bir kanıt niteliği taşıyor.

Mevcut mobil ödeme sistemleri arasında Samsung Pay, hem NFC hem de manyetik kart desteği sunarak avantajı yakalamıştı. LG’nin G Pay ile “en çok yönlü çözüm”ü sunma amacını taşıdığı söyleniyor.

LG G Pay’in çıkış tarihi ve çok yönlülüğüne ilişkin detaylar şimdilik biraz havada kalsa da, ticari marka başvuruları G Pay isminin doğruluğunu kuvvetlendiriyor. Başvuruların hem Güney Kore’de hem de ABD’de yapılmasıysa LG’nin planının birkaç aşamasını hazırladığını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER