Teknoloji

LG elektrik süpürgesi 140 metrelik gökdelene tırmanmaya yardımcı oldu

lg elektrik supurgesiLG, ünlü kaya tırmanışçısı Sierra Blair-Coyle ile birlikte garip ancak bir o kadar da etkileyici bir pazarlama çalışmasına imza attı. 2015 ABD Kaya Tırmanma Şampiyonu unvanını taşıyan Blair-Coyle, bu sefer kaya yerine 140 metre uzunluğundaki bir binaya tırmandı. Blair-Coyle gökdelenin cam yüzeyine tırmanırken iki adet LG Code Zero K94SGN elektrik süpürgesinin emme gücünden faydalandı.

Tırmanma esnasında Blair-Coyle’un sırtında olan süpürgelerin emme gücü, iki büyük hortumun yardımıyla tırmanıcının tutacaklarla kavradığı pedlere aktarıldı. Süpürgeler tarafından oluşturulan emme gücünün hem kendi toplam ağırlıklarını hem de Blair-Coyle’un ağırlığını çekmesi gerekiyordu. Bu da, nispeten kaygan bir yüzey üstüne yaklaşık 70 kilogram ağırlık binmesi anlamına geliyordu.

Blair-Coyle’un tırmanış esnasında süpürgelerin emişini durdurmuş olması muhtemel gözüküyor. Zira eli yüzeyden ayırabilmek ve daha yukarıya çekebilmek için mevcut emme gücünün zaman zaman dizginlenmiş olması gerekiyor. Tırmanma esnasında Blair-Coyle’un halatlarla bağlandığını ve böylelikle yaşanabilecek bir aksiliğe karşı tırmanıcının hayatının güvence altına alındığını belirtmekte fayda var.

Bütün koruma önlemlerine rağmen, tırmanışın oldukça yorucu geçtiği görülüyor. Blair-Coyle’un ayaklarında da tutunmayı kuvvetlendirecek bir düzeneğin bulunması, hareketi önemli ölçüde zorlaştırmışa benziyor. LG elektrik süpürgesi tanıtımı için yüksekten hiç korkmayan bu cesur kadını seçerek doğru ve sıra dışı bir iş yaptığını ortaya koyuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER