EğlenceTeknoloji

LG C1 ve G1 OLED TV’lerde 120 Hz Dolby Vision ile daha iyi oyun deneyimi

lg dolby vision 120hz oyun

Xbox Series X ve Series S konsollarında Dolby Vision oyun HDR teknolojisinin yer almasıyla birlikte, bazı TV sahiplerinin birdenbire dikkat etmesi gereken yeni bir ayar olduğu ortaya çıktı. Bazı HDMI 2.1 donanımlı 4K ekranlar 120 Hz’yi işleyebilirken bazıları oyun için Dolby Vision’ı destekleyebilir. Ne var ki, başlangıçta her ikisini aynı anda yapabilecek hiçbir ekran yoktu. LG’nin yaptığı duyuruyla birlikte bu durum değişiyor.

LG, bazı TV’lerinde 4K 120Hz desteğinde Dolby Vision HDR’ye sahip ilk üretici olduğunu doğruladı. Aslında söz konusu TV sahipleri haftalar önce, bu desteğin geldiğini güncelleme ile birlikte fark etmeye başlamıştı. 03.15.27 üretici yazılımı, C1 ve G1 2021 OLED TV‘lerde bu özelliği etkinleştiriyor. LG, 2021 serisindeki diğer premium TV’ler için de bu desteğin yolda olduğunu söylüyor. “LG’nin 2021 TV serisindeki OLED Z1 serisi, QNED Mini LED QNED99 serisi ve NanoCell NANO99 serisi TV’ler gibi ek premium modeller de güncellemeyi temmuz ayında alacak. Daha fazla 2021 ve 2020 TV modelleri de 60Hz veya 120Hz’de Dolby Vision oyunları için test ediliyor.”

Konuyla ilgili basın bülteni önceki yıllarda çıkmış modellere yönelik destek konusunda net değil, ancak şirket Forbes‘a 4K/120Hz destekli beta yazılımının geçen yılın CX ve BX modelleri de dahil olmak üzere diğer 4K TV’lere geleceğini söyledi. 2019 model OLED TV’ler için herhangi bir güncellemenin gelip gelmeyeceği konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor.

Gelen bu yeni destek sayesinde, oyuncular parlaklık ve görüntü ayarlarını TV’nin özelliklerine uyacak şekilde otomatik olarak yapılandırabiliyor. Böylelikle ilk Dolby Vision HDR özellikli oyunlar çıkmadan önce gereken desteği TV’lerde görmeye başlıyoruz. Teknolojinin arkasındaki şirket olan Dolby’nin belirttiği gibi, “Dolby Vision oyunları, siz oynarken otomatik olarak Dolby Vision ekranınızla eşleşir, böylece her zaman tam resmi görürsünüz.” Microsoft, bunun “daha parlak vurgular, daha keskin kontrast ve daha canlı renkler” göreceğiniz anlamına geldiğini söylüyor, ancak bunun diğer HDR oyunları için ne derecede geçerli olduğunu söylemek için henüz erken görünüyor.

lg dolby vision gaming oyun çubuğu

Ayrıca yeni TV yazılımı, LG sahiplerinin TV’lerini yapılandırmasına ve hangi ayarların etkinleştirildiğini görmesine yardımcı edecek bir kayan menü olan Game Dashboard’u da ekliyor. Game Optimizer özellikli herhangi bir 2021 model LG TV’de çalışıyor. TV’nin siyah sabitleyici, düşük gecikme süresi ve değişken yenileme hızının (VRR) durumunu gösteriyor veya belirli türler için ayarlanmış ayarlar arasında geçiş yapabiliyor. Samsung, 2021 TV’lerinde ilk kez bir oyun çubuğu özelliğini kullanıcılarına sunmuştu. LG de onu izliyor. , ancak bu kadar kullanışlı bir şeyle daha fazla üreticinin bu fikri benimsemesini umuyoruz.

İLGİLİ HABERLER