Teknoloji

Yeni Samsung TV’leri HDR10+ Adaptive ile aydınlık ortamlarda daha iyi gösterecek

samsung hdr 10+ adaptive

Samsung’un duyurusunu yeni gerçekleştirdiği HDR10+ Adaptive teknolojisi, bir odanın ortam parlaklığına bağlı olarak TV görüntü kalitesini optimize edecek. Bu özellik sayesinde yüksek dinamik aralık standardı daha da zenginleşecek. HDR içeriği genellikle olabildiğince az ortam ışığıyla aydınlatılmış karanlık odalarda en iyi şekilde görünecek biçimde tasarlanmıştır. Ancak yeni özellik, parlak ortamlara tepki vermek ve görüntü kalitesini buna göre ayarlamak için TV’nizin ışık sensörünü kullanmayı vadediyor. Samsung, özelliğin “yakında çıkacak QLED TV ürünleri” ile birlikte küresel olarak sunulacağını söylüyor.

HDR10+, böyle bir özelliği sunan ilk HDR standardı değil. Dolby, geçen yılki CES’te, kendi HDR standardı için yeni bir özellik olan Dolby Vision IQ’yu duyurmuştu. Benzer şekilde, bu teknoloji de izlendiği oda için HDR içeriğini optimize etmeyi vadediyor. Bu özellik, yıl boyunca LG ve Panasonic’in üst sınıf TV’lerinde görüldü. Ve genel olarak incelemelerde de hakkında iyi yorumlarda bulunuldu.

Samsung, HDR10+ Adaptive’in geçen yıl başlatılan ve içeriği olabildiğince doğru göstermek için hareket yumuşatma gibi işlem sonrası efektleri kapatan bir ekran ayarı olan Film Yapımcısı Modu ile çalışacağını belirtiyor.

Dolby Vision ile karşılaştırıldığında HDR10+ standardı, içerik yayın hizmetleri tarafından pek yaygın bir şekilde desteklenmiyor. Ancak, dünyanın en büyük TV üreticisi Samsung’un ve Amazon Prime Video içerik yayın hizmeti aracılığıyla Amazon’un desteğine sahip. Üç yıl önce standardı duyuran şirketlerin de bu iki şirket olması tesadüf değil. Bu arada Dolby Vision, LG ve Sony gibi üreticilerin TV’lerinde destekleniyor ve standardı destekleyen içerikler Netflix ve Disney Plus gibi akış hizmetlerinde bulunabiliyor.

Samsung, yakında çıkacak QLED TV’lerinin HDR10+ Adaptive’ı destekleyeceğini söylüyor. Ancak şirketin mevcut TV’lerinin yeni özellikle güncellenip güncellenmeyeceği henüz belli değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER