Teknoloji

LG Android güncellemelerini hızlandırmak için Yazılım Güncelleme Merkezi açtı

lg v30+
LG V30+

Geçen yılın sonlarında yeni bir CEO’yu göreve getiren LG, mobil iş biriminin daha iyi bir yöne doğru ilerlemesi için adımlarını atmayı sürdürüyor. Şirket son olarak Yazılım Güncelleme Merkezi adlı yeni bir birimin kapılarını açtı.

Bu yeni tesis, LG’nin Seul şehrinin batısında bulunan yeni araştırma ve geliştirme merkezinin bir parçasını oluşturuyor. Bu birimin temel amacı, dünya çapındaki LG telefon sahiplerine Android yazılım güncellemelerini dağıtmayı hızlandırmak olacak.

Yeni CEO Jo Seong-jin tarafından, konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, kararlı ve tutarlı güncellemelerin müşterilere LG’nin akıllı telefonlarının uzun ve güvenilir yaşam döngülerinin olduğunu göstereceğini kaydetti.

Birçok kişi, LG’nin Android cihazlarını güvenilir biçimde ve zamanında güncellemenin önemli olduğunu neden yaklaşık on yıl sonra keşfettiğini merak edecektir. Yazılım Güncelleme ekibinin ilk görevi geçen yılın amiral gemisi LG G6’ya Android Oreo güncellemesini bu ayın sonunda sunmak olacak. LG’nin rakibi olan çoğu büyük Android cihaz üreticisi, geçen yılın amiral gemisi telefonlarını güncellemeye çoktan başladı.

LG’nin tepe yönetimi etrafında gerçekleşen değişiklikler muhtemelen beklenen G7 ThinQ adlı akıllı telefonunun çıkışını da geciktirmişti. Şirket tarafından yayınlanan basın bülteninde Yazılım Güncelleme Merkezi’nin kuruluşunda yeni CEO’nun etkisinin olduğu izlenimini veren ifadeler de bulunuyor. Aynı zamanda şirketin akıllı telefonların yaşam döngüsünü uzatmaya yönelik ciddi kaynak yatırımı yapılacağının sözü de veriliyor.

Eğer yeni CEO’nun etkisi beklendiği kadar fazla olursa, G7 ve LG’nin daha sonra çıkacak akıllı telefonları, Apple ve Samsung’un hakimiyet kurmuş cihazlarına rakip olarak gösterilebilir. Ancak sadece zaman ve ciddi değişiklikler sayesinde LG, şu anda eksik olan güveni yeniden inşa edebilir.

İLGİLİ HABERLER