Teknoloji

LG akıllı telefon tasarımında yeni bir dile geçiyor

lg akıllı telefon yeni tasarım

LG’nin son birkaç yıldır çıkan amiral gemisi telefonları birbirine çok benziyor. G7, G8, G8X, V40, V50 ya da v60 modellerini yan yana getirseniz, hangisinin hangi model olduğunu tam olarak anlayamazsınız. Sadece sahip oldukları kameraların sayısından yola çıkarak bir tahmin yürütebilirsiniz. Ancak şirket yakında çıkacak yeni cihazıyla birlikte işleri biraz değiştiriyor gibi görünüyor. Yeni bir tasarım dili kullanacağını söylüyor.

Güney Koreli şirket yeni tasarım dilini “endüstri trendinden farklı bir görsel form faktörü ile doğal dünyaya bir selam gönderme” olarak nitelendiriyor. “Yağmur damlası” kamera daha küçük lensler ve büyük ana kameranın hemen altında yer alan daha büyük boyutlu bir flaş kullanıyor. Bu kamera görünümü yere düşen bir su damlasını andırıyor. LG, bunun günümüzde gördüğümüz büyük boyutlu kamera çıkıntılarının tersine bir yaklaşım olduğunu dile getiriyor.

Bunun dışında LG, “3D Arc Design” olarak adlandırılan yeni bir tasarım unsuru kullandığını söylüyor. Ekranda ve telefonun arasında simetrik eğriler kullanılıyor, ancak bunun ne kadar eşsiz bir tasarım unsuru olduğu tartışılır. Samsung benzer bir simetrik tasarımı Galaxy Note 7 modelinde ve sonrasında çıkan çeşitli modellerde kullanmıştı. Xiaomi de geçmişte benzer tasarımları denemişti.

lg akıllı telefon yeni tasarım

Yakında beklenen yeni amiral gemisi telefon ile ilgili herhangi bir özellik paylaşılmadı. Ancak görünüşe göre LG bu tasarım dilini tüm seriye uygulayacak. LG’de başkan yardımcısı ve mobil tasarım laboratuvarı şefi olarak görev yapan Cha Yong-duk, konuyla ilgili olarak yayınlanan açıklamada, “Yakında çıkacak akıllı telefonumuz, ilk dokunuşta her zaman ayırt edici olan klasik LG tasarımlarının zengin geçmişinden yararlanacak.” dedi. “Bu akıllı telefon ileride çıkacak her LG akıllı telefonuna getireceğimiz rekabetçi tasarıma ilk bakış olacak.”

Güney Koreli yayın organı Naver, bu ayın başlarında geçtiği haberde LG’nin 15 Mayıs’ta yeni bir marka ve tasarımla, şirketin simge hâlini almış ürünlerinden olan Chocolate serisinin başarısını yeniden yakalamayı hedeflediğini yazmıştı. Bu telefonun entegre 5G modemi taşıyan Qualcomm Snapdragon 765 işlemciye sahip olacağı ve nispeten daha uygun fiyatla geleceği de belirtilmişti. Gelecek cihazla ilgili yorumda bulunmak için son hâlini görmek gerek, ancak LG tasarımla hedefini epey yükselttiğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER