Teknoloji

LG akıllı telefon pazarında trendleri izlerken aceleci davranmayacak

lg akilli telefon

LG için akıllı telefon pazarında işlerin yolunda gittiğini söylemek pek mümkün değil. Uzun süredir bu alanda kâr etmekte zorlanan şirket, bir süre önce mobil biriminde bir kan değişimine gitmişti. Yeni yönetimle birlikte LG’nin akıllı telefon pazarındaki stratejisini değiştirmesi ve portföyünü hızlı biçimde yenilemesi bekleniyordu. Ancak şirketin 2019’daki mobil yol haritasıyla ilgili sızıntılar, bu dönüşümün düşünüldüğü kadar hızlı olmayacağını gösteriyor.

Sızan bilgilere göre, LG yeni yılı orta segment bir akıllı telefonla karşılayacak. Bu telefon, Qualcomm Snapdragon 660 yonga seti taşıyan LG Q9 olacak. 6.1 inç çentikli ekrana sahip olacağı söylenen bu telefonda Snapdragon 660’a 4 GB RAM’in eşlik edeceği belirtiliyor.

LG’nin gerçek amiral gemisi LG G8‘in ise ise mart ayından önce tanıtılması beklenmiyor. Ancak bu amiral gemisi telefon, 2019’un en çarpıcı cihazı olmayacak. Akıllı telefon pazarında 2019’da en çok 5G ve katlanabilir telefonların konuşulması bekleniyor. LG bu iki trendi izlerken de aceleci davranmayacak gibi görünüyor.

LG’nin 5G desteğine sahip ilk akıllı telefonunu nisan veya mayıs ayında tanıtacağı ve bu telefonun G serisinde yer almayacağı söyleniyor. Söz konusu bilginin şirketin kıdemli yöneticilerinden biri tarafından verildiği iddia ediliyor. Akıllı telefonun V serisinden başka bir seri altında kullanıcılarla buluşacağı belirtilirken, 5G’nin hızlı yayılmayacağı öngörüsü nedeniyle LG’nin böyle bir tercihte bulunmuş olabileceği söyleniyor.

Katlanabilir telefon konusunda ise LG daha da az aceleci davranacak gibi görünüyor. Şirketin katlanabilir ekranlı cihazını 2019’un üçüncü çeyreğinde çıkaracağı söyleniyor. LG için bir dönemi başlatan şirket olmak, Huawei veya Samsung için olduğu kadar, önemli değil gibi görünüyor. LG’nin olası sorunları minimum seviyede tutmak adına böyle bir yolu seçmesi mantıklı görünüyor. LG akıllı telefon pazarında yeniden yukarı çıkma konusundaki adımlarını aceleci şekilde atmayacağını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER