Teknoloji

LG akıllı telefon fabrikasında elektronik ev ürünleri üretecek

lg akıllı telefon tarihi

LG akıllı telefon pazarından çıkışını geçtiğimiz nisan ayında duyurmuştu. Ancak şirketin operasyonlarını durdurması zaman alacak gibi görünüyor. Güney Kore kaynaklı son haberlere göre, LG bugün itibarıyla telefon ve tablet üretimini sonlandıracak.

LG bir süre daha mevcut cihazlarını güncellemeye devam edecek. Premium modeller üç yıl daha yazılım güncellemesi alacak. Bazı modellerini Android 12 ile buluşturacak olan şirket, en yeni amiral gemesi cihazlarını Android 13’e da taşıyacak. Cihazın üretim tarihinden dört yıl sonrasına kadar da satış sonrası desteği verilecek.

LG’nin akıllı telefonlarının önemli bir kısmını ürettiği Vietnam’ın Hanoi şehrindeki fabrikasında da artık elektronik ev ürünleri üretilecek. Üretimin bir kısmını şimdiden ev elektroniğine yönlendiren şirket, böylelikle fabrika personelinin de işlerini korumasını sağlıyor. Telefon üretiminde görev yapan diğer işçiler de temmuz ayının sonu itibarıyla yeni görevlerine kaydırılacak.

LG akıllı telefon pazarına veda ederken sınırlı sayıda üretilen Velvet 2 Pro ve Rollable modellerini çalışanlarına satacağını açıklamıştı. Ancak bu süreç planlandığı gibi gitmemiş, şirket olayın yoğunluktan kaynaklandığını belirtmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER