Teknoloji

Oppo Watch 2 akıllı saat için Snapdragon Wear 4100 iddiası

oppo watch 2

Google’ın Wear OS platformu için duyurduğu değişiklikler, gözlerin yeniden bu platforma çevrilmesini sağlamıştı. Wear OS’in yenilenmesi için geri sayım devam ederken, yeni cihazlarla birlikte Qualcomm’un yeni Snapdragon Wear işlemcilerinin de kullanılması bekleniyor. Snapdragon Wear 4100 işlemciyle gelecek ilk cihazlardan birinin ise Oppo Watch 2 olacağı söyleniyor.

Qualcomm’un akıllı saat işlemcilerini yenileme konusunda yavaş davrandığı söylenebilir. Ancak akıllı saat üreticileri bu işlemcileri kullanma konusunda daha da yavaş hareket ediyor. Snapdragon Wear 4100’ün tanıtımının üzerinden 11 ay geçse de, şu ana kadar bu işlemciyle gelen tek akıllı saat  Mobvoi TicWatch Pro 3 olmuştu.

Ancak 2021’le birlikte Snapdragon Wear 4100’ün yaygınlaşması bekleniyor. Bu dönüşümü başlatacak olan cihazın da Oppo’nun yeni akıllı saati olacağı söyleniyor. Akıllı saatin 42 ve 46 mm. boyut seçenekleriyle geleceği ve kullanıcıların karşısına altı renk seçeneğinin çıkarılacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor. Oppo’nun bu değişikliklere rağmen, Apple Watch benzeri tasarımdan vazgeçmeyeceği belirtiliyor.

Oppo Watch 2 için oklar Snapdragon Wear 4100’ü işaret etse de, kullanılacak Wear OS sürümü konusunda şimdilik kesin bir şey söylemek kolay değil. Google’ın Samsung ile birlikte geliştirdiği yeni Wear OS’in Oppo Watch 2’nin çıkışına kadar hazır hâle gelmeyebileceği de ihtimaller arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER