Teknoloji

LG ilk 8K OLED TV’sini satışa çıkarıyor

lg 8k oled tv
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG 8K OLED TV için ana vatanı Güney Kore’de sipariş almaya bu hafta itibarıyla başlayacak. Resmi adı 88Z9 olan televizyon, 88 inçlik OLED panele sahip. Bu OLED panel, 7680 x 4320 piksel 8K Ultra HD çözünürlük sunuyor. Bu televizyonun piksel sayısı, 4K çözünürlüklü TV’lerdeki piksel sayısını dörde katlıyor. OLED panelin LG’nin şimdiye kadarki en büyük OLED paneli olduğunu belirtmekte de fayda var.

Hâlihazırda üretilmiş 8K çözünürlüklü içerik sayısı oldukça az ve bu durumun kısa vadede değişmesi beklenmiyor. LG içerik eksikliği sorunun çözümü içinse Alpha 9 8K işlemcisine güveniyor. Bu işlemci, derin öğrenme algoritmalarından yararlanarak görüntüyü daha yüksek çözünürlükte tekrar ölçeklendiriyor.

LG’den yapılan açıklamada, televizyonun derin öğrenme teknolojisinden yardım alarak Dolby Atmos için sanal 5.1 surround ses desteği oluşturacağı belirtildi.

LG 8K OLED TV için satış fiyatını 50 milyon won (247 bin 445 TL) olarak belirledi. Ancak haziran boyunca sürecek ön sipariş döneminde televizyona 40 milyon won (200 bin 313 TL) ödeyerek sahip olunabilecek. Ön sipariş döneminde televizyonla birlikte bir hava temizleyicisi de hediye edilecek. Televizyon yılın üçüncü çeyreğinde Avrupa ve Kuzey Amerika’da satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER