Teknoloji

LG 2019 model TV’lerini Apple AirPlay 2 ve HomeKit ile güçlendiriyor

lg tv

Samsung‘un ardından LG de en yeni akıllı TV’lerini Apple‘ın AirPlay 2 ve HomeKit teknolojileriyle yeniliyor. Şirket, 2019 model TV’leri için hazırladığı güncellemeyi bugün itibarıyla dağıtıma çıkardı. Söz konusu güncelleme ile AirPlay 2 ve HomeKit; 2019 model OLED TV, NanoCell TV ve UHD TV serilerine eklenmiş olacak. Bazı üreticiler AirPlay 2 desteğini eski model TV’lerine de götürse de, LG’nin güncellemesi sadece 2019 çıkışlı akıllı TV’leri kapsıyor.

LG, HomeKit desteği sunan ilk küresel TV üreticisi olduğunun altını çiziyor. Güney Koreli şirketin bu iddiasında haklı olduğunu belirtmek gerekiyor. Samsung, akıllı TV’lerine AirPlay 2 desteğini ve Apple TV uygulamasını daha önce eklemişti. Ancak HomeKit için bir girişimde bulunmamıştı.

Samsung’un bu tercihi pek şaşırtıcı değil. Apple’ın akıllı ev platformu olan HomeKit, doğrudan Samsung’un SmartThings platformuyla rekabet ediyor. Diğer TV üreticilerinin karşısında bu tarz bir çelişki bulunmuyor.

AirPlay 2 ile iPhone, iPad, iPod touch ve Mac sahipleri cihazlarında dinledikleri veya izledikleri içerikleri, tek bir dokunuşla TV’ye aktarabiliyor. HomeKit ise LG TV’leri Apple’ın Home uygulaması üzerinden veya Siri aracılığıyla kontrol etmeyi mümkün kılıyor. TV’ler diğer HomeKit aksesuarlarını da kapsayan senaryolara veya otomasyon komutlarına da eklenebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER