Eğlence

Yenilenen Apple TV uygulaması yurt dışında iPhone, iPad ve Samsung TV’lere geldi

apple tv

Apple’ın geçtiğimiz mart ayındaki etkinliğinde duyurduğu yeniden tasarlanmış TV uygulaması; iOS, Apple TV ve Samsung’un en yeni akıllı TV modelleri için yurt dışında kullanıma sunuldu.

Türkiye’deki cihazlarda kullanılamayan TV uygulamasının iOS ve tvOS versiyonları yeni tasarımları ve aralarında HBO, Showtime, Starz ve Epix’in de bulunduğu paralı Apple TV Kanalları ile birlikte yayınlandı. Kullanıcılar Apple TV Kanallarına doğrudan TV uygulaması üzerinden üye olabiliyor. Tüm içerikler de uygulama içinden izlenebiliyor.

Apple’ın orijinal TV yapımlarına da ev sahipliği yapacak ve sonbaharda gelecek Apple TV+ servisine de TV uygulamasından erişilebilecek. Satın alınan veya kiralanan tüm iTunes filmleri ve TV programlarına da TV uygulaması içinden erişilebiliyor.

Her bir TV Kanalı arayüzü Apple tarafından tasarlanıp işletiliyor. Ancak şirket iş ortaklarından gelen geri bildirimler doğrultusunda bu arayüzün TV kanalının diğer uygulamalarıyla uyumlu görünmesini sağlıyor. Netflix uygulamasında olduğu gibi içerikler içinde gezinmek mümkün oluyor.

TV Kanalları özelliğinin bir başka özelliği de internet bağlantısı olmadan da izlemeye imkan sağlaması. Bazı TV kanalları veya şebekeler içeriklerinin indirilmesine izin vermezken, TV uygulaması içindeki yayınlarda bu imkan sunuluyor. İndirme özelliği iTunes’daki film kiralama ya da Netflix’teki çevrimdışı izleme için indirme özelliğine benzer biçimde çalışıyor. Apple, kullanıcıların indirdikleri cihaza uygun bir kaliteyi elde edeceklerini dile getiriyor.

Samsung TV’lerinde ise TV deneyiminin biraz daha farklı ve kısıtlı olduğu belirtiliyor. iTunes’dan satın alınan ya da kiralanan filmlere erişim ve TV Kanalları uygulama içinde hazır olarak bekliyor.

Yeni Apple TV uygulamasının yanı sıra, AirPlay 2 desteği de 2019 ve bazı 2018 model Samsung TV’lere geldi. Vizio, LG ve Sony modelleri de bu yıl içinde söz konusu desteği kazanacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER