Teknoloji

LG 2018’in ilk çeyreğinde kendi kâr rekorunu kırmayı başardı

lg akıllı telefon

lgLG 2018’in ilk çeyreğine ait finans raporunu açıkladı. Güney Koreli elektronik devi, yılın ilk üç ayını 15.12 trilyon won (57.3 milyar TL) gelir ve 1.11 trilyon won (4.1 milyar TL) kâr ile tamamladı. Söz konusu kâr miktarı, şirketin tarihindeki en yüksek ilk çeyrek kârı olması açısından önem taşıyor.

Şirket adına başarılı geçen ilk çeyreğin itici gücü ise ev eğlence birimi oldu. Birimin operasyon kârı bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 76.5 oranında arttı. Bu artışta üst segment OLED TV ve Super UHD LED 4K TV satışları önemli bir rol oynadı. Birinci çeyreği değerlendiren şirket, üst sınıf TV pazarında hızlı bir büyümenin görüldüğüne dikkat çekti.

LG’nin en büyük rakibi ve aynı zamanda TV pazarının uzun süredir lideri olan Samsung da üst sınıf TV pazarına odaklanıyor. Bu doğrultuda daha uygun fiyatlı TV seçeneklerini portföyünden çıkaran Samsung, yılın ilk çeyreğinde üst sınıf TV pazarında aradığını bulamadı ve gelir kaybı yaşadı. Haziranda başlayacak FIFA Dünya Kupası nedeniyle yılın ikinci çeyreğinde her iki şirket de satışların artmasını bekliyor. Ancak hâli hazırda LG’nin büyümesi daha sürdürülebilir görünüyor.

Şirketin OLED TV’leri fiyat/performans oranı bakımından alınabilecek en iyi TV’ler olarak değerlendiriliyor. Alt kuruluşlardan LG Display de TV’ler için OLED panel üretimi konusunda adeta bir tekel konumunda. OLED panellere olan talebin de arttığına dikkat çeken Güney Koreli şirket, Ar-Ge çalışmaları sayesinde üretim maliyetlerinin de azaldığını ve bu sayede üretimin kârlılığının attığının altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER