Teknoloji

Samsung bir Android Go telefonu üzerinde çalışıyor

samsung snapdragon 710

samsung android goGoogle Android işletim sisteminin daha “hafif” versiyonu olan Android Go’yu geçtiğimiz yıl I/O 2017’de duyurmuştu. İlk Android Go telefonları da geçtiğimiz şubat ayında 2018 Mobil Dünya Kongresi’nde görücüye çıkmıştı. Giriş seviyesine yönelik bir platform olan Android Go, akıllı telefon pazarının liderinin de radarına girmişe benziyor. Gelen haberlere göre, Samsung Android Go işletim sistemli bir telefon üzerinde çalışıyor.

Geekbench’in benchmark testi sonuçlarında görülen SM-J260G kod numaralı cihazın Samsung’un Android Go telefonu olduğu iddiası da dedikoduları biraz daha alevlendirecek gibi görünüyor. Test sonuçları, tahmin edilebileceği üzere giriş seviyesi bileşenleri işaret ediyor. Sonucu ortaya çıkaran SamMobile sitesine göre, akıllı telefon Galaxy J2 Core adıyla resmiyet kazanabilir.

Sızan sonuçlara göre, SM-J260G’de 1 GB RAM bulunuyor. Yonga seti kısmında geçen “universal7570_go” ibaresi de cihazın Android Go platformunun bir parçası olma ihtimalini yükseltiyor. Telefonda 1.43 GHz hızında çalışan dört çekirdekli bir işlemci bulunuyor.

Samsung Android Go platformuyla ilgili planları konusunda henüz resmi bir açıklama yapmış değil. Ancak giriş seviyesi Android telefon pazarının büyüklüğünü düşününce Samsung’un bu alana kayıtsız kalmasının zor olduğu daha net görülüyor. Hindistan gibi büyüyen pazarlardaki payını artırmak isteyen şirket için Android Go uygun bir araç gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER